Skapa ro i hemmakontoret

ANNONS
|

Behovet av att arbeta hemifrån ökar i takt med att tiden blir allt mer värdefull. Kanske behöver vi läsa jobbmejl, skriva en mötesanteckning eller delta i en videokonferens hemifrån. Även all administration som man har i hemmet kräver en arbetsplats av något slag. För den som inte vill använda köksbordet blir hemmakontoret ett utrymme där man kan jobba ostört.

Därför kan det vara bra att välja en plats i hemmet som är lugn och inte kombineras med andra aktiviteter. Om tv:n är placerad i samma rum tar den oftast över, och det blir svårt att finna den ro som krävs när man behöver koncentrera sig.

ANNONS

Hemmakontorets inredning ska helst inte heller störa, och det kan vara bra att omge sig med lugna, sköna material och färger som inte tar uppmärksamheten från det man ska göra.

Bra förvaring är också en viktig detalj när man planerar för sin arbetsplats hemma. Att ha allt för många saker utströdda är störande både för den som arbetar och de som tänkt koppla av hemma. Därför är det bra att plocka bort allt man inte använder.

När det kommer till själva inredningen kan det vara bra att satsa på ett generöst skrivbord där allt får plats, en riktigt bekväm kontorsstol och bra belysning som gör att du inte behöver anstränga ögonen i onödan när du utför dina kontorsgöromål.

FAKTA/Tips för hemmakontoret

+ Se till att det är någorlunda tyst och lugn i rummet. Det är viktigt för att kunna koncentrera sig.

+ Inred enkelt och använd gärna rogivande färger. Plocka undan saker så att inspirationen infinner sig.

+ Placera så mycket som möjligt i förvaringsmöbler.

+ Ha ett stort skrivbord där du får plats med allt du behöver. Samla papper och dokument i olika förvaringslådor, då hålls synfältet fritt från störande moment.

+ Glöm inte att installera bra belysning. Ett bristfälligt ljus kan leda till koncentrationssvårigheter och i förlängningen till spänningshuvudvärk.

ANNONS

+ Många använder sitt hemmakontor som en kreativ plats. Sätt upp tavlor, anslagstavlor eller moodboards med inspirerande och vackra bilder. Både dekoration och inspiration!

+ Se till att ha allt du behöver inom räckhåll. Att plötsligt sakna ett kuvert eller ett gem kan ta energi och fokus från det du pysslar med. (TT)

ANNONS