Se insidan av stans högsta skyskrapa

Topplägenheterna kommer att ligga på mellan 300- och 400 kvadratmeter och kommer att kosta över 30 miljoner kronor.

ANNONS
|

Det 72 våningar höga tornet lockar rekordmånga köpare. Nära 9000 personer har nu anmält intresse för att få bo i en av de cirka 560 lägenheterna i stans första skyskrapa, Karlatornet.

– Enligt våra tester är majoriteten av dem som anmält intresse, verkligen intresserade av att köpa en bostad i tornet och inte bara nyfikna, säger Niklas Berntzon vd, på mäklarfirman Eklund Stockholm New York. Vi har aldrig haft så många intresserade av ett projekt tidigare, säger han.

LÄS OCKSÅ:Dyraste lägenheten genom tiderna ute till försäljning

Det kommer att byggas ett showroom på Lindholmen där man kommer att ha en visningslägenhet i full skala som skall vara klar till hösten, där kommer även finnas en virtuell 3D modell av tornet.

ANNONS

Som GP skrivit om tidigare kommer priserna starta på cirka 1,7 miljoner kronor för en mindre lägenhet, och över 30 miljoner för en av de fyra topplägenheterna.

Vill man bo i ett penthouse får man betala minst 30 miljoner kronor, och för den summan får man en bostad på runt 300-400 kvadratmeter i tre etage, med en takhöjd på sju meter i vissa rum. En del av lägenheterna kommer att ha vinrum, vinkyl, bastu och marmorbadrum bland annat. Kvadratmeterpriset kommer vara på minst 100 000 kronor för dessa bostäder.

I enkäten som de köpsugna får fylla i, får man kryssa i vad man önskar att det skall finnas för service i Karlatornet. De boende kan få tillgång till gym, tvättservice, städservice, hjälp med flygbokningar och ett kylrum där matkassarna de beställt på nätet kan stå i tills de boende kommer hem.

När räknar ni med att första spadtaget för bygget kommer att tas?

– Vi hoppas på byggstart i augusti 2017, detta är beroende på antalet sålda lägenheter och antagen detaljplan. Inflyttning beräknas starta från 2020, säger Niklas Berntzon.

Hur långt fram har ni kommit i planeringen av huset?

– Planeringen är långt gången, men projekteringsarbetet pågår fortfarande.

ANNONS

Finns det något som kan sätta stopp för bygget, att tornet inte blir av?

– Inte som vi ser det, men den formella processen måste ha sin gång.

När tror du första kontraktet är påskrivet?

– Vi börjar med att skriva bokningsavtal och det kommer vi att göra i början av juni.

Fakta: Karlatornet

Ritat av Skidmore, Owings och Merrill. Kända för bland annat världens högsta byggnad Burj Khalifa i Dubai.

Lägenheterna är ritade av Andreas Martin-Löf samt KUB Arkitekter.

Tornet blir 266 meter högt.

Tornet kommer att ligga på Lindholmen.

Byggbolag Serneke.

ANNONS