Penthouse i NY – med stuga på taket

Bostaden bjuder inte bara på en svårslagen utsikt över Manhattan i New York. Som bonus ingår en stuga på 30 kvadrat. En stuga som står på taket. – Jag har aldrig förmedlat en bostad som går att jämföra med den här, säger mäklaren Nick Gavin.

ANNONS
|

Bostaden hade en utgångspris på 3,5 miljoner dollar. Om man går på växelkursen i början på augusti i år blir det 28,6 svenska miljoner. Nick Gavin, mäklare på byrån Compass Agents, antydde redan innan bostaden sålts, slutpriset skulle blihögre.

– Bara de tio första dagarna visade vi bostaden för över 100 sällskap. Vi har redan 10-tals bud långt över utgångspriset, sa Nick Gavin strax innan försäljningen som ägde rum i förra veckan.

Såldes av Ostindiska Kompaniet


     Nick Gavin, mäklare. Foto: Compass Agents.
Nick Gavin, mäklare. Foto: Compass Agents.

Huset som ligger i området East Village på Manhattan i New York City byggdes redan 1863. Byggherren bakom köpte marken under 1800-talets mitt av det Nederländska Ostindiska Kompaniet. Stugan på husets takterass är trots sin rustika stil betydligt yngre än huset det står på.

ANNONS

– På 1980-talet fick hela fastigheten en ny ägare. Det var han som bestämde sig för att bygga stugan som stod klar tidigt 90-tal om jag minns rätt, säger Nick Gavin.

Takhöjd på fem och en halv meter

I vad Nick Gavin kallar "detstora rummet" har det tidigare legat en ateljé. Rummet mäter 56 kvadrat och mäter 5,5 meter från golv till tak.

Se bild på det "stora rummet" och flera bilder från bostaden i artikelns bildspel ovan.

Stugan som sticker ut

Enligt Nick Gavin är det mycket flera olika aspekter av bostaden somintresserat budgivarna. Vissa har fallit för ovan nämnde takhöjd. Andra för bostadens 22 fönster, kakelugnar eller husets historia.

– Grejen har såklart varit att det står en stuga på taket, säger Nick Gavin.

GP har och kommer fortsätta försökanå Compass Agents för att få reda på vad slutpriset för fastigheten blev.

ANNONS