Organisatören Brita Hahne: Så får du ordning och reda i flytten

Att byta bostad är ofta en rolig händelse – men själva flytten och allt som hör till är inte alltid lika kul. Ordningsexperten Brita Hahne ger sina bästa tips på hur du packar smartast och vad du lika gärna kan göra dig av med innan flyttlasset går.

ANNONS
|

Vid en flytt går det ofta upp för oss hur mycket saker vi egentligen har runt om oss i hemmet. Onödiga eller ej – när vi ändå måste gå igenom och packa ner allt i lådor och kartongerkan det vara en bra idé att rensa.

Organisatören och författaren Brita Hahneär expert på ordning ochhar stenkoll på hur man bör gå till väga.

– Börja packa i tid, det tar längre tid än du tror. Börja med det som du inte använder eller använder väldigt sällan och ta bara med det som du ska ha kvar, säger hon till GP.

LÄS OCKSÅ: Styling och smarta knep – så gör du din visning till en succé

ANNONS

Men hur vet man vad man ska ha kvar och inte? Enligt Brita Hahne är det framförallt tre saker man kan tänka på för att underlätta rensningen.

Det som du inte har använt på flera år, det som är för litet, slitet eller trasigt och det som du vet inte kommer passa in i den nya bostaden är enligt henne lika bra att göra sig av med.

– Ge gärna bort det som är helt och rent till välgörenhet. Och om du ska sälja saker så gör det i god tid innan flyttdagen.

Att börja rensa, packa och städa i tid är något som de flesta säger att de ska göra – men det blir inte alltid som man tänkt sig.

LÄS OCKSÅ: Checklista: Att tänka på när du går på lägenhetsvisning

Enligt Brita Hahne är det många som beräknar tiden fel och ordningsexpertenbetonarhur viktigt det är att ha mycket tid på sig.

– Att ta ner gardinstänger, tavlor, samla ihop sladdar och så vidare tar mer tid än man tror och man har också mer saker i skåp, lådor och förråd än vad man tror. Och flyttstädningen tar otroligt mycket mer tid än en vanlig städning.

Bläddra i bildspelet ovan för att ta del av ordningsexperten Brita Hahnes bästa flyttips!

ANNONS
ANNONS