Mögelbombat hus ska säljas för miljoner

Mäklaren beskriver huset som det värsta han har lagt ut till försäljning. Men trots att huset är sprängfullt av mögel avskräcker inte utgångspriset på 2,5 miljoner kronor intressenterna. – Det är 60 personer som har anmält sitt intresse för visningen, säger mäklaren Henrik Kjellberg.

ANNONS
|

På söndag visas ett hus fullt med mögel ut för intressenter som drömmer om en villa på Hisingen. En visningäven Göteborg Direkthar skrivit om.

Huset som ligger i Tolered är byggt 1920 och har stått tomt i flera år.

– Vi säljer huset åt ett dödsbo. Huset har stått tomt och ouppvärmt i flera år och då blir det så här, säger mäklaren Henrik Kjellberg på Axelssons Fastighetsbyrå.

60 intressenter

Sedan huset lades upp på hemnet.se har 60 personer anmält sitt intresse för visningen - trots mögelskadorna.

– Jag tror det är priset som lockar. Läget är väldigt bra och huset ligger inom fem minuters promenadavstånd till Wieselgrensplatsen. I området går villorna i snitt för 4,5 till 5 miljoner och då är det klart att folk lockas av det här priset, säger Henrik Kjellberg.

ANNONS

Han berättar att villan både lockat spekulanter som planerar att riva kåken och hemmafixare som funderar över att kunna renovera till nyskick igen.

Axelssons Fastighetsbyrå har gjort en undersökning av huset tillsammans med en besiktningsman. Bedömningen är att huset går att rädda.

– Vi bedömer att det är möjligt att rädda huset och att den bärande konstruktionen ska vara ok, men det är en omfattande mögelsanering som ska till då, säger Henrik Kjellberg.

"Inte sett något liknande"

Han berättar att han aldrig har sålt ett hus i ett värre skick.

– Under mina femton år som mäklare har jag inte sett något liknande, säger Henrik Kjellberg.

Trots det räknar han med att huset kommer att säljas för omkring utgångspriset 2,5 miljoner.

– Alla som har anmält sitt intresse kommer ju inte vara med ochbuda. Men jag tror att det kommer bli budgivning och att vi får i närheten av det vi begär och kanske lite till, säger Henrik Kjellberg.

Behöver intressenterna skyddsutrustning vid visningen?

– Inte under visningen, men vid en sanering kan det nog behövas, säger mäklaren.

ANNONS