Kolla in Hollywoodstjärnan Greta Garbos svenska sommarparadis

En herrgårdsliknande villa på Ingarö, som också var den svenska Hollywoodstjärnan Greta Garbos sommarparadis, ligger nu ute till försäljning.

ANNONS

Tidigare i år såldes lägenheten på Manhattan i New York där den svenska Hollywoodstjärnan Greta Garbo bodde under en lång tid av sitt liv. Den exklusiva sjurummaren såldes efter bara en månad på bostadsmarknaden– och köparen betalade kontant.

LÄS OCKSÅ:Titta in i Greta Garbos lägenhet på Manhattan

Utropspriset på lägenheten var 5,95 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 51 miljoner svenska kronor.

Riktigt lika dyr är inte Greta Garbos sommarparadis som nu ligger ute till försäljning. Utropspriset på den herrgårdsliknande villan på Ingarö utanför Stockholm är 38 miljoner kronor.

Det gula husethar totalt elva rum och ligger intill Ingarö golfbana. Huset är högt beläget och har en egen brygganläggning.

ANNONS

Skådespelaren Greta Garbo föddes i Sverige, men flyttade till USA under 20-talet när hennes karriär tog fart ordentligt. Lägenheten på Manhattan i New York, som hon köpte år 1953, blev hennes sista hem och hon hann bo där i nästan 40 år innan hon dog.

LÄS OCKSÅ:Så snokar svenskarna på bostadsvisningar

Greta Garbo, som nu pryder den svenska hundrakronorssedeln, var aldrig gift och hade inga barn. Hon avled den 15 april 1990 på New York Hospital och ligger begravd på Skogskyrkogården i Stockholm.

Bläddra i bildspelet oven för att se alla bilder från den svenska Hollywoodstjärnans sommarparadis på Ingarö!

ANNONS