Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inredningstrender 2018 – 5 stora trender nästa år

Gröna växter, downsizing och heta röda nyanser. Det är några av trenderna som kommer dominera inredningen under 2018.

Ett nytt år står för dörren! Tiden går allt snabbare och det känns nästan som det var igår det var nyår. Med ett nytt år kommer även nya fräscha inredningstrender, visioner och spirande idéer. Jag är inte så jättebesatt av trender som andra inredningsbloggar, men jag gillar ändå att ha koll på läget. När det kommer till inredningstrender år 2018 så stavas det minst sagt kontraster. Avskalat minimalistisk och teknikbantat möter mustiga färgkavalkader, vågade mönster där naturen är en ständigt inspirationskälla.

LÄS MER: 2018 inreder vi med moral, rött och stora mönster

Här får ni ett svep över 5 inredningstrender ni borde hålla koll på om ni vill veta vad som är på G år 2018.

Inredningstrender 2018

Färgen Terracotta V.s kaktusar DET är 2018 i ett trendigt nötskal!

Foto: Ikea.com Terrakotta V.s kaktusar DET är 2018 i ett trendigt nötskal!

Heta röda nyanser!

Om 2018 ska stavas med en färg så är det terrakotta! Denna varma brända röda nyans är hetare än hetast nästa år och som detta landet behöver den. Sverige osar allmänt kallt med kalla nyanser hemma och kallt klimat ute. Då behövs det heta kryddor, både i grytan och när det kommer till väggfärger.

Rött är allmänt rätt 2018; även 70-tals rött alá retro gillestuga kommer på tapeten (på gott och ont). På flera mässor utomlands ser man just nu både smycken, mode och inredningsdetaljer i olika varma röda nyanser.

LÄS MER: Hängande väggjulgran ful eller fantastisk?

Enligt Feng Shui står röd färg för passion, eld och temperament. Med andra ord om ni vill få det mer passionerat mellan lakanen 2018, då är det helt klart den röda trenden ni ska haka på.

Foto: houzz.com

Lugn och ro med Downsizing!

Här har vi kontrasten till de mustiga färgerna. Mottrenden kallas ”Downsizing” och handlar om att tagga ner tekniken, gå tillbaka till naturens kraft och skala bort så mycket materiellt som möjligt. I en värld som snart är ett stort materialistiskt sopberg är denna nya trend ett viktigt statement. Miljö och ekologi står i fokus framför hysterisk shopping och överhypad teknologi. Vi går tillbaka dit vi kom ifrån, naturen, lugnet och förhoppningsvis hittar vårt sanna jag.

Färgskalan inom denna trend är i harmoni med den skandinaviska naturen och går i dova ljusa toner som grått, beige och svaga pasteller. Material i inredningen är naturmaterial såsom sten, hampa, terrakotta och trä. Att satsa på några få väl valda möbler och prylar går före massa onödiga saker.

Foton: Plantagen

Gröna statement växter!

Gröna växter fortsätter att växa trendmässigt. År 2017 var minst sagt ett grönt år och de gröna slingrande växterna tog över varje känd styling i media. Vi har sett mycket växter på hyllor detta året. År 2018 är glädjens år för alla oss utan gröna fingrar. Då kommer nämligen tåliga statementväxter som den länge avskydda kaktusen ut i rampljuset. Denna stickiga monsterväxt har en tålighetsgrad på vattning som till och med kan överleva min egen växtvård och DÅ är det fasen en tålig växt :)

LÄS MER: 6 tips för att hänga gardiner rätt och snyggt 

Andra supertåliga gröna växter är garderobsblomma, porslinsblomma, monstera, elefantöra, aloe vera och paradisträd. Men man ska inte bara slänga fram en grön ensam stackare i ert hörn, nej gröna växter ska samsas snyggt i grupp för att bli bra. Växterna ska utgöra ett statement i rummet, antingen genom sig själva eller genom snygga unika krukor.

Foto: Fogia.se

Läder och skinn = HOT!

Som en självklar följeslagare till den naturliga nedtaggade stilen kommer materialen skinn och läder. Dessa två naturmaterial är STORT på trendvågen nästa år. Både inom mode, smycken och dekor kommer läder/skinn att synas brutalt, tro mig.

Framför allt lädersoffan är hot stuff 2018. Tänk en väl nedsutten retro lädersoffa och ni är så trendrätta att det osar om det.

Foto: Ikea

Kontrasternas kök!

Även i köket dominerar kontrasterna trendmässigt. Vi börjar komma bort allt mer från kliniskt vita Hemnet-kök. Nästa år kommer ljusa träslag i olika material att bli allt större och ersätta det vita köket. Naturen har ett stort inflytande även inom kommande års kökstrend och olika gröna nyanser får gärna mixas med ljust trä. Vill man vara extra kökstrendig ska man ha överskåp och hyllor i ljust träslag, medan underskåpen går i en mörkare nyans. Detta har bla. synts på flera trendkänsliga europeiska mässor utomlands nu i höst.

LÄS MER: 10 billiga julgardiner online under 400 kr

Materialmässigt kommer mässing fortsätta att vara inne, men även stål kommer att vara poppis att mixa med ljust träslag 2018. När det kommer till trendiga köksmöbler är långbänken ett säkert kort. Den ökar i popularitet och förmodligen för att den är en perfekt möbel för en stor familj, där man annars slåss om stolarna. Även den gamla klassiska gamla kökssoffan blir trendig nästa år, så ut på loppis och fynda med er.

Stenmaterialet granit spås att bli den nya marmorn. Även klassikern mosaik är att ha i åtanke om man ska kakla nytt och vill få ett trendigt kök. Personligen tror jag att just marmor blir ett svårslaget material i popularitet.


Där har ni mitt val av inredningstrender 2018 och ni kommer säkert att fastna för nått ni gillar. Det är ju det som är kul med trender, att de kommer och går. Man hittar nåt man gillar och anammar det eller också inte. Inredning ska ju i slutändan vara personlig och vald med hjärtat oavsett alla tusen trender.

Vad jag tycker om kaktustrenden? Ja för lättskött, nej för utseendet. Låt mig säga så här om en alien landade på jorden och det första han såg var en kaktus, då hade han fått en jäkligt fel syn av planet earth:)

Personligt trendig är grejen!

LOVE M

 
 
Jag heter Maria och driver bloggen Inredningsvis.se – bloggen som visar hur ni enkelt kan få det lyxigt hemma MEN billigt. Tips hur ni gör om hemma steg för steg samt massor av inredning inspiration att kopiera.