Hus från klassiskt Seinfeld-avsnitt till salu

Avsnittet där gänget från Seinfeld gör en utflykt till en villa i "The Hamptons" brukar anses vara en av seriens roligaste. Nu är huset där det klassiska avsnittet spelades in till salu.

ANNONS

Vad är det med havet som gör att folk är beredda att kämpa sig genom trafikstockning och värmebölja för att ta sig dit? undrar Jerry Seinfeld i avsnittets öppningsmonolog.

Det är inte ofta som vi ser hela gänget – Jerry, George, Elaine och Kramer – ta sig utanför Manhattan tillsammans, men när de blir inbjudna till att tillbringa helgen i tjusiga South Hamptons kan de inte låta bli.

LÄS OCKSÅ: Här är kändisarnas dyraste villor

Huset där avsnittet utspelade sig är belägetiAmagansett, Long Island, och visas flera gånger i avsnittet. Det är här som Elaine finner värdparets bebis så ful att hon knappt klarar att titta på honom. George får veta att alla sett hans flickvän toppless innan han.

ANNONS

Framför allt är det i The Hamptons som Jerry Seinfelds flickvän råkar se George naken, precis efter att han badad i en pool, och skrattar vid hans åsyn.

"Does women know about shrinkage?" undrar en panikslagen George Costanza och levererade där en klassisk replik med en självklar plats i popkulturnördens referensarkiv.

Men det är inte sista gången huset stod i strålkastarljuset. Hamptons-villan syntes även i katastroffilmen "Deep Impact" från 1998.

Orsaken till husets popularitet kan möjligen förklaras i dess läge. Till skillnad från många andra hus i området ligger det ovanpå sanddynerna i stället för bakom, vilket försvårar insyn men ger en fantastisk utsikt.

En annan mer udda detalj är att huset är byggt ovanpå en gammal bunker som uppfördes under andra världskriget. Överdelen av bunkern utgör idag garderoben i det stora sovrummet.

LÄS OCKSÅ: Nu kan du bo i det klassiska tv-huset från "Huset fullt"

“Ingen har någonsin byggt ett hus runt en bunker. Det är den enda i världen, eller åtminstone i USA", säger mäklaren enligt Mansion Global.

Huset, som är cirka 70 kvadratmeter stort och har utomhuspool, har en prislapp på 8,75 miljoner dollar. Omräknad i svenska kronor är det cirka 77 miljoner.

Men då får du chansen att smaka på de där berömda tomaterna från South Hampton som Seinfeld-gänget pratar om.

ANNONS
ANNONS