Här är världens högsta lägenhetshus

Göteborg kan få sin första skyskrapa och intresset för de lyxiga lägenheterna är stort. Karlatornet blir den överlägset högsta byggnaden i Norden – men jämfört med skyskrapor i resten av världen är dess 240 meter inte mycket att skryta med.

ANNONS
|

Detplanerade Karlatornet kommer att bli Nordens högsta byggnad och rymma lyxlägenheter i olika prisklasser – allt från 1,7 miljoner kronor och upp emot 30 miljoner kronor.

Trots de höga prisernahar flera spekulanter redan anmält sitt intresse.

LÄS OCKSÅ: Här är världens högsta övergivna skyskrapor

Nicklas Berntzon, VD för mäklarfirman Eklund Stockholm New York som anlitats för att sälja lägenheterna, menar att de exklusiva lägenheterna lockar eftersom man inte sett ett liknande projekt i Sverige tidigare.

– Förutom det uppenbara med en utsikt som är helt magisk, så är det en väldigt hög nivå av design. Även servicen i huset är otrolig, sammantaget är det en sorts boende du normalt bara kan få om du bor på högklassiga hotell, säger han.

ANNONS

– Ålder, familjestatus och tidigare boendeplats varit väldigt spritt bland de som visat intresse. Men en sak har de haft gemensamt. De är världsmedborgare, trendmedvetna och öppna för nya saker.

Karlatornets 240 meter må imponera på Norden, men det når inte riktigt upp till samma nivå som skyskrapor i andra delar av världen.

New York kan stoltsera med bland annat One57 – där en av stadensdyraste lägenhet någonsinsåldes för en tid sedan.

LÄS OCKSÅ:Dubai ska sätta nytt rekord i högsta skyskrapa

En anonym köpare betalade omkring 100 miljoner dollar för den1000 kvadratmeter stora lägenheten. Förutom en storslagen utsikt över Central Park tillkom också en yogastudio, ett gym och ett eget spa.

Bläddra bland bilderna i bildspelet för att läsa mer om världenstio allra högsta bostadshus.

ANNONS