Här är de kustnära husen - som kostar 54 miljoner

ANNONS
|

Redan för ett år sedan lades fastigheten Fläskön 5 utanför Fjällbacka ut till försäljning. 18,7 miljoner kronor var utgångspriset för bostadshuset på drygt 100 kvadratmeter, med bland annat stor sjöbod och privat brygga.

– Sådana här fastigheter, så långt ut i skärgården, finns sällan till salu ute på marknaden, vilket gör den väldigt unik. Speciellt i samband med att fastigheten är anno 1870 och så välbevarad och att nobelpristagaren Theodor Svedberg tidigare ägt fastigheten, har mäklaren Malin Ryoling på Skeppsholmen fastighetsmäkleri tidigare sagt till Bohusläningen om fastigheten.

Huset är ännu inte sålt och ligger fortfarande kvar på Hemnet. Och det har nu fått sällskap av ytterligare två exklusiva fastigheter: Den ena är en strandfastighet på Hamburgö med ett vinterbonat fritidshus, egen brygga och en tomt på nästan 1 500 kvadratmeter. Där pågår redan budgivning och någon har i nuläget erbjudit 16 miljoner för fastigheten, två miljoner under utgångspriset.

ANNONS

Egen pir

Den andra fastigheten, som också är en strandfastighet, ligger i Heestrand söder om Hamburgsund. Förutom det minst sagt havsnära läget erbjuder fastigheten bland annat en möjlighet till total avskildhet.

– Det är ett unikt läge och man kan få total privacy, en privat fastighet fullständigt. Allemansrätten gäller inte på den fastigheten. Det ligger inom detaljplanelagt område och man kan göra en gated comunity om man så vill, säger mäklaren Leif Fourong på Svensk fastighetsförmedling.

På fastigheten i Heestrand finns i dag ett bostadshus på närmare 200 kvadratmeter, dessutom finns det ett magasin intill havet och en egen pir.

– Det är en verksamhetsfastighet som man får bo på. Det är en väldigt exklusiv fastighet för i princip kan det byggas ett bostadshus på nästan 2 000 kvadratmeter på tomten. Det händer i princip aldrig att såna objekt dyker upp.

18 miljoner är väldigt mycket. Är det svårt att hitta köpare till såna här fastigheter?

– De är inte svårsålda det är bara att det tar lång tid att hitta rätt kund. De kan finnas i hela världen. Oftast är köparna svenskar eller norrmän som inte bor i Sverige men som har anknytning hit.

– Men prisbeloppet är inte så ovanligt idag. I Stockholm finns det bostadsrätter som säljs för 25–50 miljoner, så det här är inte nån konstig prissättning egentligen. Jag har en intressent på den faktiskt, men det är lång tid kvar innan det blir nån affär, säger han.

ANNONS

Fakta: Tre exklusiva hus

Fläskön 5 i Fjällbacka, Tanum

Boarea: 150 kvadratmeter.

Tomtarea: 912 kvadratmeter.

Utgångspris: 18 700 000.

Norgårdsvägen 32 i Hamburgsund, Tanum

Boarea: 77 kvadratmeter.

Tomtarea: 1 489 kvadratmeter.

Utgångspris: 18 000 000.

Heestrand 25 i Hamburgsund, Tanum

Boarea: 161 kvadratmeter.

Tomtarea: 4 169 kvadratmeter (en del av tomten går ut i vattnet).

Utgångspris: 18 000 000.

ANNONS