Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Här kan man bo i storstadens klocktorn

Nu finns det möjlighet att köpa ett annorlunda hem i San Francisco, stadens klocktorn har omvandlats till ett hem på fyra våningar.

Söker du ett riktigt annorlunda hem finns ett till salu i San Francisco. Det historiska klocktornet från 1907 – har blivit ett fyra våningar högt penthouse och ska nu få en ny ägare.

1930 var tornet rivningshotat för det skulle byggas en ny väg där det stod, men ägaren till klocktornet lyckades få dem att bygga vägen runt tornet istället, så det fick stå kvar.

Blev bostäder

Redan 1992 byggdes det bostäder och kontor i det gamla klocktornet. Men nu har det blivit en enda bostad på nästan 300 kvadratmeter. Bostaden som ligger i centrum har två sovrum, två badrum, stort kök, ett bibliotek, kontor, vardagsrum med öppen spis, och flera matsalar. Det finns även en stor master-suite.

I hemmet är en hel våning i dag avsatt till spel och lek. På översta våningsplanet ligger själva klockan, som är inredd som en lounge, genom klockfönstren kan man skönja stan.

Ingen hiss

På utsidan av klockan har det byggts en enorm terrass som går runt en stor del av tornet. Här finns flera uteplatser åt flera väderstreck där man att sitta och blicka ut över stan med en drink. På terrassen har de i dag även en matplats.

Den som köper hemmet behöver nog inte gå på gymmet någonsin, då det inte verkar finnas någon hiss.

Priset för den här udda bostaden är strax under 60 miljoner kronor.

Och klockan? Den är fullt fungerande.

LÄS MER: Titta in Alicia Keys nya och spektakulära hem

LÄS MER: Betsey Johnsons färgexplosion till hus är till salu

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.