Göteborgtips: 7 butiker i Haga ni måste besöka

Ingen stadsdel i Göteborg är så mysig och genuin i all sin bohemiska charm som Haga. Denna välbesökta kullerstensbeklädda Göteborgsikon till gata är också sprängfylld med mysiga butiker och cafeér.

ANNONS

Ingen stadsdel i Göteborg är så mysig och genuin i all sin bohemiska charm som Haga. Denna välbesökta kullerstensbeklädda Göteborgsikon till gata är också sprängfylld med mysiga butiker och cafeér. Haga kallas allmänt den lilla staden i staden och det är inte konstigt med tanke på allt som erbjuds.

Alla kommer garanterat att hitta sin personliga butiksfavorit i Haga, jag lovar. Liseberg i all ära men jag som Göteborgare anser det finns SÅ många fler mycket mer sevärda platser i mini London.

LÄS OCKSÅ:Tio unika sätt att använda antika möbler som förvaring

Här har jag nu valt ut 7 sköna butiker som ni INTE får missa nästa gång ni besöker Götet!

ANNONS

Haga

1 Haga Hem

Såklart börjar jag med den butik som tom har namnet efter Haga. Denna kända interiörbutik vid namn Haga hem ligger precis i början av Haga huvudgata. Den är sprängfylld med ögongodis av mässing och porslin. De har även massor av urläckra doftljus med tofsar som smycke på askarna. Haga hem har även ett mindre sortiment av mode.

Rekommenderas starkt till alla suktande inredningsnarkomaner!

2 Tea´s kaffe & te

Detta är min absoluta favorit te-butik i Göteborg. Den är sprängfylld med teér av alla de sorter samt väldoftande kaffe. Letar ni några speciella teér kan jag nästan garantera att butik Teas har dem.

Tetips -Som sann tenarkoman är mitt absoluta favorit te alla kategorier det gröna teét Goji & Havtorn, rekommenderas och bara doften gör en ju knäsvag :)

3 Bräutigams

För alla chokladnarkomaner är denna butik paradiset på rätt plats!Bräutigams är en genuin gammal Göteborgsbutik med sin egna tillverkning och huvudsäte i vackra Fjärås lite utanför Göteborg. Ett familjeföretag därEmil Bräutigamår 1870 startade företaget Bräutigams. I generationer har företaget gått vidare med sin grundares namn och butiken är lika aktuell idag som för över 100 år sedan.

All choklad och marsipan är såklart handgjord av allra högsta klass ochBräutigams är den perfekta turistfällan mitt i Haga.

ANNONS

4 Regnbågens böcker & smycken

OK denna butiken är jag bara KÄR i! Jag älskar allt andligt och har efter kronisk sjukdom sysslat mycket med personlig utveckling. I butik Regnbågen finns allt för att få en förlorad själ att hitta banan igen. Andliga böcker om personlig utveckling, eteriska oljor, rökelser, drömfångare, healing stenar är bara lite av vad denna butik serverar.

Regnbågen tipsar även om event i Göteborg inom hälsa samt håller healing kurser och andliga cirklar. Varje gång jag känner själslig utmattning mår jag alltid bättre när jag går ut från butik Regnbågen, som om den är full av positiv energi.

5 Market 29

Detta är ett inredningsmecka för alla med öga för modern dekor. Moderna lampor, mattor, kuddar och minimalistiska möbler ingår i Market 29s sortiment. Ta med stora väskan och plånboken in, då jag garanterar att alla moderna inredningsälskare ej går tomhänta ur butiken.

6 Fåfängan antik

Håll i i hatten alla vintagefantaster för detta är Göteborgs i särklass mes välfyllda unika antikbutik. Här hittar alla som älskar gamla saker garanterat något för varje smak och bak. Bara huset butiken ligger i ger mig lätt gåshud av förtjusning. Ett gammalt vackert trähus från Hagas gyllene glansdagar.

Utanför butiken står alltid massa gamla härliga vintageprylar som skriker köp mig idag, imorgon står jag i någon annans hem.

ANNONS

7 Rum för Inspiration

Sist men inte sämst tipsar jag om den urgulliga lilla inredningsbutiken Rum för inspiration. Här hittar ni garanterat den perfekta presenten till bruden, lillasyrran eller mamma. Shabby chic prylar, Fransk inspirerade inredningsdetaljer, väldoftande äkta tvålar, och läckra prydnadskuddar är bara lite av mumman i denna härliga lilla pärla till butik.

Haga Göteborg

Där har ni mina bästa butikstips från härliga Haga, så nu vet ni vilka butiker ni ska besöka bums nästa gång ni är i Götet!

Intressanta fakta om Haga:

Det äldsta huset i Haga i dag är en röd liten stuga nedanför Skansberget som byggdes 1790.

Skansen Kronan har varit både fängelse och nödbostad.

Träden i Allén använts som predikstol.

På 1700 talet serverades hetvägg en föregångare till semlan, på värdshuset i Haga.

Skynda fynda I Haga!

LOVE M

ANNONS