Göteborg tips: 6 inredningsbutiker alla borde besöka

Dags för några av mina numer välkända Göteborg tips igen! Idag tipsar jag om görbra inredningsbutiker i Göteborg centrum som alla borde besöka nån gång.

ANNONS

Dags för några av mina numer välkända Göteborg tips igen! Idag tipsar jag om görbra inredningsbutiker i Göteborg centrum som alla borde besöka nån gång. Jag går alltid en regelbunden glo-ögonen-ur-mig runda förbi dessa dekorgodis fyllda favo butiker. Göteborg är en mycket populär turiststad, speciellt om sommaren. Dessa butikstips är därför till för både inbodda Göteborgare som har missat det göttaste och för de nya besökare som inte känner till Götet alls.

LÄS ÄVEN:5 loppis och vintage ställen i Göteborg ni måste besöka

Vassegooo! Här ger jag min ärliga åsikt med både ris och ros till några av Göteborgs bästa inredningsbutiker.

ANNONS

Göteborg tips

Letar ni snygga Buddha statyer då är Iems butiken ni ska besöka!

1. Iems Kasernstorget!

ROS: Iems på Kaserntorget kommer alltid att vara en av mina personliga favo butiker inom inredning i Göteborg. Iems är sprängfylld med dekorgodis så man blir helt kollrig. Det de satsar mest på är snygga inredningsdetaljer som Buddha statyer, vaser, ljushållare, snygga kuddar och mycket mer. En fullkomligt perfekt presentbutik om ni är på jakt efter det.

RIS: Riset får bli att deras butiksspace var mycket bättre innan mäklar byrån Eklund Sthlm NY (ESNY) oväntat och snabbt tog över butikens ena halva. Sedan borde Iems utöka sitt sortiment av tyger och prydnadskuddar, då hade det blivit perfekt.

LÄS ÄVEN:4 Afternoon tea ställen i Göteborg ni måste prova

Läge:Kaserntorget nummer 5 numer vägg i vägg med Eklund Sthlm New York

2. Grönbergs interiör

ROS:Vi stannar på Kaserntorget för går man bara liiiite snett uppåt från Iems så hittar man en annan divine inredningsbutik. Jag talar om butik Grönbergs den Fransk inspirerade lilla pärlan. Att gå in där är som att entra ett mini Paris mixat medMoulin Rouge, omringad av tonerna till Edith Piaf från högtalarna. Det doftar Fransk blomsterromantik över hela butiken och även lite utanför också.

Grönbergs är alla vintage älskares våta dröm och här hittar man detaljer som inte någon annan butik har. Sedan måste ni spana in deras prydnadskuddar för de är i särklass. En butik ALLA måste besöka någon gång enligt mig.

ANNONS

RIS: Butiksytan är väääldigt liten med väääääldigt många prylar på den lilla ytan. Akta er därför för att slå ner några sköra glassaker när ni botaniserar bland godsakerna. Sedan kan jag känna att personalen är väl lite överdrivet övervakande på alla kunder, de borde slappna av lite mer:)

Läge:Kungsgatan 18 vid Kaserntorget och Fysiken gym.

Ursäkta sådär kamera kvalitet på ingången men det var sådant där ljus den gången som inte blir bra hur mycket man än försöker och från vilket håll, ja ni vet vad jag menar:)

LÄS ÄVEN:10 hemliga tips för ett sexigare sovrum i höst

3. Grandmas

ROS: Grandmas är en mysig inredningsbutik mitt i centrum där butiken är uppdelad i två våningar. På första våning möts man av mycket porslin och vacker inspo av dukningar. På andra plan satsar de mycket på framför allt textilier. Där finns även godsaker till barnrum, badrum samt snygg förvaring. En bra butik om man gillar klassisk inredning.

RIS: Man får ha med sig ett rejält laddat VISA kort då de flesta prylar är vääldans dyra.

Läge:Ligger precis i början av Grand passagen närmare bestämt med ingång från Vallgatan 36.

För alla vintage lovers!

4. RAW Interiör

ROS: Denna lilla butik är alla vintage/retro älskares wet dream came true! Butiken fokuserar på vintage och industriell inspirerad inredning samt några nya fynd i retro tappning. Ägarinnan berättade en intressant historia att butiken startade först blygsamt på Kungshöjd, där de bara sålde några enstaka grejer. Men efterfrågan på den råa inredningsstilen var stor och idag driver familjen denna butiken i stan, men även vintage/loppis butiken vid Sockerbruket nere vid Röda Sten.

ANNONS

RIS: Lite för lite unika vintage prylar och butiksytan är ungefär lika stor som en större skrubb.

Läge:Södra Larmgatan 2 en supermysig gata precis bredvid Grönsakstorget.

5. ZARA Home

ROS: Zara Home är relativt ny på inredningsfronten i Göteborg. Den Spanskättade butiken öppnade i Kompassen förra året till min och mångas förtjusning. Denna butik är nog varje inredningsnarkomans våta dröm som blivit sann. På ca. 700 kvm samsas inredning som doftljus, prydnadssaker, fotoramar, underbara sängkläder, barnsaker och faktiskt även en liten kläd och skohörna (se ovan)

LÄS ÄVEN:6 sexiga sammetssoffor för ett lyxigare vardagsrum

RIS: Inredningen i butiken känns något rörig, den kunde planerats bättre enligt mig. Sedan att slänga in en klädhörna mitt i all inredning känns bara missanpassat och hör mer hemma i systerbutiken ZARA mode.

Läge: Zara Home ligger mitt i Kompassen mitt i centrala GBG och går inte att missa.

För lyx älskaren!

6. Lilla soffbutiken

ROS: Sist men inte sämst! Hos Lilla Soffbutiken är det class all the way som gäller!Märkesvarorna avbyter varandra och det är en sann njutning att vandra genom de smakfullt inredda rummen. Butiken är nämligen uppdelad i olika rum med olika stilar, nästan som att komma hem fast i butik. Stilar man ser är New England, Ralph Lauren flärd, lantligt och city classy med sann Manhattan/New York feeling.

ANNONS

RIS: RIKTIGT DYRT! så här kan ni inte förvänta er att inredningsfynda inte ens om de råkar ha REA, vilket de nästan aldrig har heller. En fototavla för 20 000 med några taniga modeller på känns onödigt dyrt och jag kan lika väl köpa en snyggare tavla på nätet för 500 spänn.

Läge:Butiken ligger på Linnéplatsen i hörnet där taxi alltid stannar, går ej att missa. Slottskogen börjar även där så det är lätt att slinka in och titta på lite snygg inredning innan naturpromenaden.

Läs även:7 butiker i Haga ni måste besöka bums

Göteborg tips

Sådär där ja! där har ni mina personliga brutala åsikter om inredningsbutiker i centrala Göteborg värda ett besök. Jag poängterar personliga val därför att förra gången jag skrev mitt numer kända inlägg om Haga butiker, var det vissa butiker i Haga som skrev och sa de borde varit med. Jag säger nej till det därför att dessa tips är mina personligt utvalda val till läsarna och alla kan inte komma med så är det bara.

MinaGöteborg tips kommer att fortsätta snart om fler sköna ställen värda att besöka i Götet så stay tuned:)

Skippa Liseberg nästa gång, Göteborg har mycket mer att erbjuda!

ANNONS

LOVE M

KOMMENTERA BLOGGINLÄGGETHÄR

ANNONS