Från ”zombie-hus” till stilren villa – se den stora förvandlingen

ANNONS
|

Huset, som ligger i norra Portland, USA, byggdes år 1927. Men för en tid sedan övergavs detav sin ägare som lämnade fastigheten full med gamla möbler och högar av skräp. När inte några människor längre bodde i huset invaderades det istället av råttor och fladdermöss.

”Zombie-huset”, som det kallats för av boende i närheten, blev bara mer och mer förfallet och när en obehörig person med ett maniskt samlarbeteende ockuperade huset blev situationen ännu värre. Grannarna fick nog när ockupantens skräp började sprida sig ner på gatan och in på deras gräsmattor.

LÄS OCKSÅ:Hus från klassiskt Seinfeld-avsnitt till salu

ANNONS

Det gick så långt att folk ringde polisen eftersom de var oroade över skräpet och alla skadedjuri deras annars prydliga område. Till slut gick kommunen in för att sanera. Och ägaren, som inte längre brydde sig om huset, bestämde sigför att sälja.

I juni 2016 köptes ”Zombie-huset” av Jason Rucker på2nd Story Investments som jobbar med att bygga om gamla fastigheter och ge dem lite extra kärlek. Tillsammans med byggföretaget Redemption Construction rustade han upp huset medan Jasons fru Diane Jensen-Rucker och kollegan Ellen Bene stod för inredningen.

LÄS OCKSÅ:Det legendariska huset från Grey Gardens är till salu

– Vi är alla glada över hur förvandlingen av huset blev. Vi älskar att ta oss an sådana här hus och göra dem till ett hem som vem som helst skulle vara stolt över att bo i. Men vi försöker alltid behålla husets och områdets karaktär, berättar Jason Rucker för GP.

För några veckor sedan, efter månader av städning och renovering, kom huset ut till försäljning.

– Grannarna uppskattar verkligen att ”zombie-huset” börjat leva igen, säger mäklaren Adam Shepard till nyhetssajten KGW.

Se alla före- och efterbilder i bildspelet ovan!

ANNONS