Fem inspirerande bostäder med pool i Sverige

ANNONS
|

Det är på våren vi svenskar letar som mest efter ett nytt boende och icke förvånandeär det också under denna årstid som intresset för hus och lägenheter med pool är som störst.

Förra året var just pooldet fjärde mest eftersökta nyckelordet på bostadssajten Hemnet, bara balkong, sjötomt och sjö kom före på listan. Det verkar med andra ord som att vi svenskar gillar att vara utomhus – gärna i kombinationmed vatten.

LÄS OCKSÅ: Den svenska Hollywoodstjärnan Greta Garbos lägenhet är till salu

Om man ska tro statistikenär den äkta varan, det vill säga hav och sjöar, det vi helst av allt vill ha i närhet till våra hus. Men om det inte går att få, eller om man vill lyxa till det lite extra, så kommer poolen in i bilden.

ANNONS

Det finns massa pooler av olika slag – allt från den uppblåsbara varianteni plast som barnen kan plaska i till jättedyra simbassänger. Om sanningen ska fram är det svenska klimatet inte alltid optimalt för utomhusbad, men med lite fantasi finns det flera sätt att anpassa poolen efter våra förutsättningar.

LÄS OCKSÅ: Det unika huset är helt täckt av speglar – se de magiska bilderna

Ett hus med pool somär till salu just nu ligger i Lerum och där har arkitekten anpassat huset efter klimatet och den närliggande miljön. Hela taket är nämligen inglasat vilket ger en känsla av att den tredje våningen är enträdkoja – och där uppe finns en saltvattenspool.

Ett av de andra objekten som är ute till försäljning ligger i Stuvsta utanför Stockholm. Där ligger inte poolen under trädtopparna, däremot är två stora palmer planterade på tomten.

Bläddra i bildspelet ovan för att se och läsa mer om husen i Lerum och Stuvsta samt tre andra svenska bostädermed pool som i skrivande stund är till salu.

ANNONS