Dyrast i Göteborg just nu

ANNONS
|

På den centrala adressen Lilla Torget 1 ligger Göteborgs dyraste lägenhet som finns till försäljning just nu. I det välkända huset inom Vallgraven ligger lägenheten som de flesta av oss bara kan drömma om. Bostaden är på cirka 271 kvadratmeter och har fem rum och kök.

Huset byggdes 1853 men var då på fyra våningar mot sex idag, de två andra våningarna tillkom senare på 1900-talet. Huset av haft kungliga besök genom åren, kung Oscar II skall ha varit på besök här.

Våningen renoverades 2012 och göteborgsparet Gert & Karin Wingårdh stod då för designen. Rummen är stora så det finns möjlighet för tillställningar med många gäster, bara köket är på 48 kvadratmeter.

ANNONS

Köket har mycket som en kock som älskar att laga mat, kan önska sig, Teppanyaki-häll, ångugn och tallriksvärmare bland annat.

Här finns även en walk-in closet med plats för mycket kläder och skor, ett tornrum där man kan titta på Paddanbåtarna som åker i hamnkanalen, balkong och vinkällare/skafferi.

Vill man inte laga mat själv finns Fiskekrogen i samma hus.

Priset för allt detta är 18 miljoner kronor.

Vad säljer en bostad?

– Läget, utförandet, priset och månadsavgiften. Efter det ser spekulanterna ofta på kök och badrum som viktiga delar av bostaden, säger Tomas Ahre på Ahre Fastighetsbyrå.

Vilken är den hetaste adressen i stan?

– Just nu Lilla Torget 1, men hela city är populärt. Linné, Vasastan, Lorensberg, Nedre Johanneberg och inom Vallgraven, här kan man inte förlora pengar på bostäder, säger Tomas Ahre.

ANNONS