Dold oas i Göteborg – ritad av stjärnarkitekt

ANNONS
|

    Mäklare Julia Eldh motiverar det höga utgångspriset: "Ett hem som ökar livskvaliteten".
Mäklare Julia Eldh motiverar det höga utgångspriset: "Ett hem som ökar livskvaliteten".

Från den 1600 kvadrat stora tomten har du en alldeles utomordentlig insyn i villan. Bostaden, som mäter runt 300 kvadratmeter, stod klar 2014. Glasfasaden ger nästan känslan av att seett hus i genomskärning.

Stilen känns säkert igen av den som är bekant medstjärnarkitekten, tillikagöteborgaren, Gert Wingårdh som ritade huset åt bolaget Arkitekthus, som förmedlar fastigheter signerade några av Sveriges största arkitekter.

Lågt utbud på privata oaser

Utgångspriset på nästan sexton miljoner ligger en bra bit över genomsnittet på villor i området. Julia Eldh, ansvarig mäklare hos ESNY Göteborg tycker dock priset är motiverat.

– Utbudet på den här typen av arkitektritad, modern villa är begränsad. Sen har vi läget, helt fritt från insyn, som ger möjlighet till en privat oas på baksidan.

ANNONS

    Villan är ritad av stjärnarkitekten tillika göteborgaren Gert Wingårdh. Foto: Hannes Almeräng, Husfoto AB, ESNY Göteborg.
Villan är ritad av stjärnarkitekten tillika göteborgaren Gert Wingårdh. Foto: Hannes Almeräng, Husfoto AB, ESNY Göteborg.

Väntar på den rätte

Bostadsannonsen har legat ute på bostadssajten sedan i maj i år. Att det gått över hundra dagar utan någon försäljning är dock inget som verkar oroa Julia Eldh.

–Vår strategi har varit att gå ut med rätt pris från börja för att hitta rätt köpare, säger hon.

Eftersom det är ett exklusivt hus i en högre prisklass har vi valt att endast ha privata visningar enligt överenskommelse. Än så länge har jag visat för fem sällskap som visat stort intresse och jag har ytterligare sällskap inbokade längre fram, fortsätter Julia Eldh.

60 – 600 meter till grannen

Fastigheten ligger i Torslanda i nordvästra Göteborg. Som bilderna skvallrar om ligger den inte i de centrala delarna av stadsdelen, utan närmare färjelägret vid Lilla Varholmen, där bilfärjorna åker skytteltrafik för att transportera göteborgarna till och från den norra skärgården.


    Vy från en av fastigheternas takterasser.
Vy från en av fastigheternas takterasser.

Vyn från terassen kan lätt få en att glömma att det bor grannar bara dryga 60 meter bort. Sittandes på en av bostadens takterasser, med vy ner mot skärgården, är avståndet dock hela 600 meter.

Energisnålt

Fastigheten beskrivs i annonsen, hos mäklarbyrån ESNY, som väldigt energisnål och miljövänlig. Den ska bland annat vara utrustad med vad som kallas en "energibrunn".

– Det innebär att allt vatten kommer från grundvatten och sedan finns ett eget avloppsreningsverk som uppfyller alla naturvårdsverkets regler om högt miljöskydd. Avloppet behöver bara tömmas 1 gång om året, säger Julia Eldh.

ANNONS

LÄS MER: Alla miljövänners drömkåk

i villan ska det bara finns miljövänlig ledbelysning, och materialvalen till bostaden ska enligt Julia Eldh genomgående valts med ett eko-fokus. Altanerna är till exempel gjorda av underhållsfritt material, ochmurarna på tomten bestårav svensk granit.

LÄS OCKSÅ: Gert Wingårdh: "Min ingång har alltid varit konsten"

ANNONS