Det legendariska huset från Grey Gardens är till salu

Dokumentären Grey Gardens, som handlar om presidentfrun Jackie Kennedys kusin Edith Beale, hennes mamma, deras katter och förfallna hus blev kultförklarad. Nu är huset, som ser helt annorlunda ut idag, till salu för 20 miljoner dollar.

ANNONS
|

Grey Gardens i överklassområdet East Hamptons är för de flesta förknippat med en misskött ochförfallen villamed övervuxen trädgård.

Det var nämligen så huset såg ut i bröderna Albert och David Maysles dokumentär Grey Garden, som kom ut 1975.

Filmen följer det udda och excentriskamor–och dotterparet Edith Ewing Beale och Edith Bouvier Beale, somunder inspelningen av filmen är i 80- respektive 50-årsåldern.

Familjen Bouvier tillhörde den amerikanska societeten och dottern Edith var kusin med tidigarepresidentfrun Jackie Kennedy.

LÄS OCKSÅ: Hus från klassisk Seinfeld-avsnitttill salu

Men mor och dotter Beale var långt i från lika glamourösa och hyllade som sin stilikon till släkting.

ANNONS

Medan de håller fast i gamla minnen och drömmer sig tillbaka till livet som en gång varinvaderas huset av katter och tvättbjörnar, soporna samlas på hög, taket börjar läcka och trädgården växer igen – något som mor och dotter varken döljer eller ursäktar.

LÄS OCKSÅ: Nu kan du bo i lyan från "Huset fullt"

Efter ett uppmärksammat reportage i National Enquirer betalade Jackie Kennedy och hennes syster Lee Radziwill för en upprustning av huset och 1979 köptes huset av journalistparet Sally Quinn och Ben Bradlee.

NärBen Bradlee gick bort 2014 bestämde sig Sally Quinn för att sälja det berömda huset, som har åtta rum och sex badrum och somligger uteför 20 miljoner dollar.

DokumentärenGrey Gardens blev kultförklarad och senare även spelfilm och en teaterföreställning.

Kolla bilderna i bildspelet ovan för att se hur huset ser ut i dag.

ANNONS