Chelsea trotsade kylan

ANNONS
|

Den kallaste våren i mannaminne gjorde årets förberedelser ovanligt besvärliga. Väta och kyla är inte idealiskt när man ska driva fram blommor och plantor som ska göra sig som allra bäst under fem dagar i maj månad.

Det tar 800 människor 33 dagar att förvandla sjukhusparken i centrala staden till trädgård; en blomstrande, prunkande, färgsprakande trädgård. Oavsett väder.

Inget av vädervåndan märktes när Chelsea Flower Show öppnade. Och trots att just vatten varit förberedelsernas värsta fiende stod vattnet i centrum i många av årets utställningsträdgårdar. Vatten som resurs och som ovärderlig tillgång – därför extra viktigt att värna om och spara på.

ANNONS

Drottningen kom som vanligt och besökte Chelsea, en slags försmak på jubileumsfestligheterna som hålls i början av juni för att fira att Elizabeth II varit drottning i 60 år.

Chelsea Flower Show besöks årligen av 157 000 personer och biljetterna måste beställas i förväg. De två första dagarna reserveras för arrangörens, Royal Horticultural Society, medlemmar. sedan släpps allmänheten in i trädgårdarnas Mekka.

Fem dagar varar världens största trädgårdsbegivenhet. Sedan är det dags att ladda för nästa års Chelsea, den etthundrade!

ANNONS