Arkitektkontor vinner grönt pris

ANNONS
|

Det är priset Sweden Green Building Award som nu går till den Göteborgska arkitektbyrån Okidoki. Utmärkelsen får företaget för sitt samverkansarbete kring en hållbar stadsutveckling med stadsdelen Vallastaden i Linköping.

– Det är som ett kvitto på att vi går åt rätt håll, säger Rickard Stark på Okidoki arkitekter

Den snabbväxande arkitektbyrån har särskilt utmärkt sig i arbetet med social- och miljömässig hållbarhet i arbetet med projektet, och man har jobbat med täthet som ett ledord.

– Vi har arbetat mycket med täthet mellan både människor och hus. Vi tror att där människor bor tätt samman så skapas förståelse både för varandra och nya idéer, säger Rickard Stark.

ANNONS

Det var för drygt ett år sedan som Okidoki knep förstaplatsen före 27 andra tävlingsbidrag i arkitekttävlingen om området Vallastaden i Linköping. Det är den första etappen i projektet LinköpingsBo2016 man nu arbetar med som ska stå klart 2016. Det hela ska resultera i en helt ny stadsdel som är tänkt att bygga ihop universitetsområdet med Linköpings centrum och är en del i utvecklingen av stadens västra centrum.

Sweden Green Building Council, som delar ut priset, är en ideell förening inom svensk bygg- och fastighetssektor som arbetar för att främja grönt byggande och öka miljö- och hållbarhetsarbetet i branschen. Det är andra året som priset delas ut.

Fakta:

Arkitektbyrån Okidoki startades 2005. I dag är de 35 arkitekter och ingenjörer som arbetar med allt från stadsutveckling till inredning på byrån.

Vallastaden är den första delen av utvecklingen av Linköpings västra centrum. Det hela ska resultera i 1000 nya bostäder, kontor och verksamheter.

ANNONS