6 tips hur ni får ett lyxigt vardagsrum billigt

Det finns massor av ursnygga möbler och inredning därute som är billig men som ser dyr och lyxig ut.

ANNONS
|

Vad är det som skiljer en dyr möbel från en billig egentligen? Talar man designmässigt är det hantverket i förhållande till priset samt kvaliteten. Talar man ur vanliga folks ögonmått är det ingen skillnad mellan en dyr stol och en billig ytligt sett. Har man dessutom skralt i kassan men ändå vill få det att se lyxigt ut hemma ser jag ingen anledning att punga ut med 10 000 spänn för en möbel bara för märket.

Nej det finns massor av ursnygga möbler och inredning därute som är billig men som ser dyr och lyxig ut. Här får ni nu 6 tips hur ni inreder vardagsrummet lyxigt med WOW-känslan billigt.

ANNONS

LÄS MER:10 hemliga tips för ett romantiskt och sexigt sovrum

Foton: Ellos.se

1. Satsa på en statement fåtölj

Att köpa massa klumpiga stora möbler ger inte den där lyxiga lätta känslan. Nej köp istället en design lik smäcker fåtölj och placera den tex. i ett väl valt hörn med en golvlampa bredvid. Det behöver absolut inte vara en dyr designmöbel för tio tusen som vanligt folk ändå inte har råd med. Nej det finns massor av billiga fåtöljer online som har den där lyxiga looken fast de är billiga. Detta med statement fötölj är även ett känt knep inom homestyling.

Ovan ser vi tre perfekta exempel på vad jag menar och ni hittar dessa stilrena stolar hos Ellos.

LÄS MER:6 stilrena sammetsgardiner för lyxigare fönster

Foto: Ellos.se

2. Mattor med lyxig look

Att välja rätt sorts matta till vardagsrummet är viktigt om rummet ska få en lyxig karaktär. Nummer ett är att satsa på en STOR matta, inte en liten futtig trasa som knappt täcker möbelbenen. Nej mattan ska absolut gå utanför soffan och ev. fåtöljer bredvid. Ca storleken 200 x 300 brukar bli perfekt för ett normalt stort vardagsrum. Ett annat trick är att lägga två mellanstora mattor omlott bredvid varandra, det ger ett intryck av en enda stor matta.

ANNONS

Sedan ett super trick för en glammig matt look är att välja ett matt material med skimmer invävt i tyget. Mattor med silkeskänsla är stort just nu och ovan hittar ni några exempel på vad jag menar från Ellos.

LÄS MER:4 lyxiga Afternoon tea ställen i Göteborg ni MÅSTE besöka

Foto: Plantagen

3. Vacker växtkraft

Rätt val av växter är viktigt i ett rum för ett snyggare intryck allmänt. Det har länge malts i media om taniga växter som elefantöra och doftpelargon, men de ger absolut ingen lyxig look i rummet. Nej här krävs det stora maffiga växter som palmer samt inslag av graciösa skönheter som Phalaenopsis. Jag personligen anser att klassikern brudorchidéen är absolut nummer ett på listan för att få ett lyxigt rum snabbt och billigt.

Bästa budgetlyxiga växter är:

1.Phalaenopsis2.Guldpalm3.Förmakspalm4.Bergpalm5. Citronfikus ger en Asiatisk lyxig känsla

Foto: Ellos.se

4. Stilren sammet

Inget textilmaterial ger lyxkänslan så snabbt som sexig sammet gör. Varför inte inreda vardagsrummet med ett par tjocka stilrena sammetsgardiner i höst? Låt de gärna gå ändra från taket via en gardinskena för den där eftertraktade exklusiva hotellkänslan.

Foto: Ellos.se

LÄS MER:10 billiga matstolar under 1000 spänn

5. Päls och pläd

Så här när hösten kryper på med sina kylande vindar är det ett måste att pälsa på möblerna därhemma. Jag brukar själv lägga vita fårpälsar på varje soff sittdyna under den kalla perioden. Det är inte bara snyggt utan ger även soffan den där glammiga känslan. Det är även ett smart tips för alla barnfamiljer med pälsar, då de skyddar möblerna från ev. barnspill fläckar och är lätta att byta ut.

ANNONS

foto: Hm Home

6. Dekorerar med doftljus

Slutligen men inte minst viktigt för det. För att få en lyxig vardagsrumslook är det ett måste med levande ljus och då speciellt några glammiga doftljus i schysst förpackning. Detta tricket är ju bara budgetlyx på allra bästa sättet och passar i precis alla hemmet rum.

Trendigt på doftljusfronten är att även pynta med glasburkar i stort kupolformat som ligger över ljuset, se ovan.

Foto: Henrik Nero för Alexander White

LÄS MER:6 sexiga sammetssoffor för ett lyxigare vardagsrum

Som ni ser finns det massor av enkla knep att ta till för att få ett lyxigt vardagsrum billigt. Enligt mig ska alla ha råd med att få det glammigt hemma utan att för den delen tumma på nästa månadshyra. Jag menar om det inte ens syns någon skillnad på ett vardagsrum med massa svindyra designprylar och ett inrett budgetlyxigt, varför då slösa hårt förvärvade slantar i onödan bara för märkeshetsen…idioti var namnet :)

Budgetlyx är grejen!

LOVE M

ANNONS