110 miljoner kronor – gården är ett av Hemnets dyraste objekt någonsin

En flera kilometer lång strandlinje, 880 hektar mark och 550 kvadratmeter med boyta – det är vad du får om du köper Sveriges just nu dyraste bostad. Vad det står på prislappen? 110 miljoner kronor.

ANNONS

Det är inte helt förvånande att gården, som heter Sjöberg Säteri, är det överlägset dyraste objektet påHemnet just nu. Utgångspriset är 110 miljoner kronor vilket kan jämföras meddet näst dyraste objektet på bostadssajten, en gård i Vadstena, som ”bara” kostar 68 miljoner.

– Objekt i denna prisklass är relativt ovanliga, men för ett par år sedan hade vi ett objekt på Hemnet för 200 miljoner kronor, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

Den 110 miljoner kronor dyra gården som nu är till salu har legat ute till försäljning i ungefär en vecka och trots det höga priset är intresset stort.

LÄS OCKSÅ: Här finns världens dyraste bostäder

ANNONS

– Ja det är mycket stort intresse, vilket var väntat, eftersom det är ovanligt att en gård som Sjöberg Säteri når den öppna marknaden. Utmaningen i denna process är att ur en stor mängd intressenter identifiera de verkligt seriösa spekulanterna samt att överlåta en komplex och pågående verksamhet till rätt pris, berättar mäklaren Viktor Danielsson för GP.

Gården ligger väster om Mariestad, på en udde vid Sveriges största sjö Vänern. Marken är totalt 880 hektar stor, varav 288 hektar är åkermark och 535 hektar skogsmark.

LÄS OCKSÅ: Kolla in kung Gustaf V:s gamla sommarhus på Särö

Själva huset byggdes 1782 och är 550 kvadratmeter stort. Den tretton rum stora byggnaden ligger på en höjd med utsikt över åkrar i väster och vatteni öster.

– Vi har som mål att underteckna avtal under första halvan av juli månad. Vi vet dock inte när tillträdet kommer att äga rum, eftersom det beror på säljarnas och köparens önskemål, säger Viktor Danielsson.

Bläddra i bildspelet ovan för att se hur den 110 kronor miljoner dyra gården, och dess omgivningar,ser ut!

ANNONS