Lindgren om röda kortet: "Var onödigt från min sida"

Häcken var i ledning med 3-0 och hade full kontroll i derbyt - då fick Rasmus Lindgren ett rött kort efter en våldsam satsning mot Sören Rieks. – Det var onödigt från min sida, säger Lindgren efter matchen.

ANNONS
|

Blåvitt hade förvisso haft flera farliga chanser, men med ledning 3-0 strax innan halvtid såg allt ut att vara frid och fröjd för de gulsvarta. Men på tilläggstid i den första halvleken kom Rasmus Lindgren helt fel med en tackling på Sören Rieks. Domare Markus Strömbergsson halade upp det röda kortet och Häcken fick spela hela den andra halvleken med en man mindre. Hisingslaget lyckades, trots Lindgrens utvisning, utöka ledningen och vinna derbyt med 4-0, men det förhindrade inte att försvararen kunde vara självkritisk efteråt.

– Det var onödigt från min sida. Jag skulle ha avvaktat i stället. Jag var ganska säker på att jag skulle ta bollen, annars skulle jag inte ha slängt mig in så.

ANNONS

Men bortsett från det röda kortet fanns det inte mycket att sörja över för Häcken-spelarna som tog klubbens första seger mot IFK Göteborg sedan 2011.

– Det är klart det har en lite extra laddning att vinna mot IFK, kanske framför allt för alla som har varit här länge och som verkligen är Häcken-gubbar. För mig är det kul att vinna ett derby, men nu måste vi vinna och ta nästa match.

Den är mot IK Sirius på fredag. Då är Rasmus Lindgren avstängd.

ANNONS