Likheterna mellan Frank Underwood och Donald Trump

Frank Underwood från den populära tv-serien "House of cards" har efter 4 säsonger blivit en ikonisk karaktär. Många jämför honom med Donald Trump och menar att likheterna är många. Här är några av dem.

ANNONS
|

Karaktären Frank Underwood från Netflix-serien "House of cards" är en hänsynslös, brutal och manipulativ politiker som i fjärde säsongen blir USA:s president och representerar demokraterna. I serien får man följa hans väg upp till Amerikas högsta topp genom lögner, svek, otrohetsskandaler och till och med mord.

Många drar likheter mellan Frank Underwood, som spelas av Kevin Spacey, 57, och Donald Trump, 70. De bjuder båda på dräpande citat, delar ett förakt för media och båda "karaktärerna" är faktiskt tv-kändisar.

"Donald Trump - en sjukdom"

Kevin Spacey har dock som privatperson uttryckt kritik mot Donald Trump som president. Under filmfestivalen i Cannes förra året höll Kevin Spacey ett uppmärksammat tal där hon kallade Donald Trump för en "sjukdom" i ett stå-upp-nummer. Han berättade för publiken att värdinnan, Sharon Stone, inte kunde komma då hon kämpade mot en sjukdom. Då tillade han: "Och namnet på sjukdomen är Donald Trump."

ANNONS

Dessutom sa han: "Utländska filmer innehåller två saker Donald Trump hatar mest. Utlänningar och att läsa."

Här kan du se hela framträdandet;

"Skulle villigt stå bakom Trump"

Men trots att Kevin Spacey inte gillar Donald Trump personligen finns det flera likheter med karaktären Frank Underwood och Donald Trump.

I en tidigare intervju med nyhetssajten Hollywood reporter fick Kevin Spacey frågan vem Frank Underwood skulle stödja av presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump. Svaret blev då den sistnämnda.

- President Underwood skulle villigt stå bakom Donald Trump. Men bara för att pressa honom i rätt riktning, har Kevin Spacey tidigare sagt.

Se bildspelet ovan för några av alla likheter.

ANNONS