Lerin-verk blir frimärken

Fem av konstnären Lars Lerins målningar blir frimärken: "Vinterbrev", "Hemtrakt", "Nosferatu", "Förort" och "Moské".

ANNONS
|

Från och med den 24 augusti kan den som vill skicka brev inom Sverige klistra på ett Lars Lerin-motiv längst upp i högra hörnet. För en konstnär som alltid har skickat målade kuvert kors och tvärs över världen, inte sällan hem till sina egna katter, var det självklart att tacka ja.

- Jag har alltid drömt om att få göra egna frimärken, och eftersom jag satt det i system att skicka målade brev så var det ju väldigt roligt, säger Lars Lerin.

ANNONS

De målade breven finns med i hans senaste bok, "Och fågeln flög fritt för att uppsöka sin bur" där han jämför sina egna reseminnen med Carl Larssons. Just kombinationen bild, frimärke och stämpel har alltid fascinerat Lars Lerin. Dessutom gillar han tanken på att själva reseminnet gör sin egen resa.

- Ibland skrev jag medvetet fel adress så att det skulle komma åter till avsändaren, mig själv.

Just nu jobbar han bland annat med en ny tv-serie som än så länge heter "Lerins lärlingar". Lars Lerin leder en konstskola för personer med funktionsnedsättning och serien ska sändas i SVT i början av nästa år.

- De är helt underbara människor.

TT

Fakta: Lars Lerin

Född: 1954.

Uppvuxen: I Munkfors.

Bakgrund: Gick Gerlesborgsskolan och därefter konsthögskolan Valand i Göteborg. Fick ett stort publikt genombrott med sin utställning på Waldemarsudde 2008 som sågs av drygt 100000 personer. Har gjort två säsonger av "Vänligen Lars Lerin" i SVT.

Sysselsättning: Akvarellist och författare. Driver konsthallen Sandgrund i Karlstad.

Bor: På Hammarö strax utanför Karlstad.

ANNONS