Lennartsson om fansens avgångskrav: "Fullt förståeligt"

IFK Göteborg förlorade derbyt mot BK Häcken med 0-4. Under slutet av matchen hördes Blåvitt-klacken skandera på Jörgen Lennartssons avgång. – De är besvikna. Jag förstår att de uttrycker sig på det sättet, säger Lennartsson.

ANNONS
|

IFK-fansen var rejält besvikna på spelarnas insatser i derbyt och ramsorna om tränaren Jörgen Lennartssons avgång började under slutet av matchen. Efteråt ökade ramsorna och både spelare och Lennartsson var snabbt framme hos fansen och höll långa samtal. Allt medan fansen fortsatte att ropa efter hans avgång.

– Det finns väldigt härliga stunder när man är tränare. Det är därför man håller på. En del av jobbet är att det blir några mörkare stunder. Ibland kommer de här stunderna. Det här är en sådan dag. Det är en tung dag och känslomässigt är det belastande. Min uppgift som ledare är att inte åka med i den känslomässiga hissen, säger Jörgen Lennartsson och fortsätter.

ANNONS

– Det är helt naturligt att kritiken kommer. Det är mitt jobb att ta det som ledare.

Var det självklart för dig Jörgen att tacka fansen?

– Det var helt självklart, de gjorde en fantastisk prestation som driver på när vi ligger under med 0–3. Att de är besvikna, frustrerade och förbannade är helt naturligt och fullt förståligt. Det är Blåvitts storhet, supportrarna är så engagerade och lider så för Blåvitt och att de blir extremt besvikna när vi förlorar med 0–4 har jag full förståelse för.

– De är besvikna. Jag förstår att de uttrycker sig på det sättet.

Du kommer inte att avgå?

– Nej, det tänker jag inte.

ANNONS