Leith Eskandar hedrar sin mördade bror i Idol

Hans bror mördades av Anton Lundin Pettersson vid skoldådet i Trollhättan. Ikväll söker Leith Eskandar till Idol och hedrar sin döda bror med en egenskriven låt.

ANNONS
|

Juryns förväntningarvar höga inför kvällens Idol-audition i Skövde. Men det som skedde hade ingen förväntat sig. Istället för att fokusera på hitta nästa stora popstjärnaochdela ut guldbiljetter hamnade juryns blickfångpå annat håll.

I kön för att få komma in och provsjunga stodLeith Eskandar, 23, storebror till den avlidne20-årige elevassistenten Lavin Eskandar som dog underförra året när han försökte stoppa svärdmannen Anton Lundin Pettersson under skolattacken på skolan Kronan i Trollhättan. Tre personen dog under attacken.

Morden skakade om hela landet och i Trollhättan samlades tusentals människor för att sörja och trösta varandra. Efter attacken hyllades Lavinsom en hjälte och alla frågade sig hur och varför dådetkunde ske.

ANNONS

Stort musik och medieintresse

Lavin Eskandarhade ett stort intresse för film, bild och musik. Tillsammans med sinbror Leith och en vän producerade han musikvideos och reklamfilmer åt flera svenska artister.

- Jag har hållit på med musik sedan 5-6 års åldern. Jag brukade skriva musik tillsammans med brorsan, vi brukade hänga ihop varje dag, spela in musik och uppträda ihop. Att han har försvunnit från min vardag är väldigt tungt, säger Leith Eskandar.

Tillsammans i Idol-kön med Leith står kompisen Ahmodi. Vännernaska tillsammans söka till Idol ochhoppas på att komma vidare till slutaudition.

- Jag hoppas att min brorär med mig här idag, säger Leith och blickar upp mot himlen.

LÄS MER: "Lavin finns alltid med mig"

Hyllar sin bror med egenskriven låt

Låtensom Leith sjunger för Idol-juryn handlar om kärleken till sin bror.

- Jag har skrivit en låt som handlar om våra yngre dagar när vi var små.Den här låten ärtill min bror, säger Leith Eskandar innan han börjar sjunga.

Låten som handlar om saknad, brödernasgamla bus och allt de brukade göra tillsammans rör Fredrik Kempe till tårar.

Idol-avsnittet sänds i TV4 klockan 20.00 i kväll.

LÄS MER:Kronan-hjälten hyllas av Chris Brown

ANNONS