Larsson till Ajax - då jublar Blåvitt

Sam Larsson lämnar Heerenveen för spel med ligakonkurrenten Ajax. Det skriver nederländsk media. Affären innebär klirr i kassan för IFK Göteborg. – Jättebra för oss, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

ANNONS
|

Den svenske landslagsyttern har under lång tid imponerat stort i dennederländska klubben som han kom till 2014 när han lämnade allsvenskan och IFK Göteborg.

Under förra säsongen stod den tidigare Blåvitt-spelaren för sex mål och åtta assist på 34 matcher. Och i år har han höjt sitt poängsnitt ytterligare. Med sju mål och åtta framspelningar har han efter 17 ligaomgångar samlat ihop till 15 poäng.

Ajax betalar 8 miljoner euro

Larssons insatser har inte gått obemärkt förbi. Flera europeiska klubbar har varit på jakt efter mittfältaren och isomras ryktades han vara ytterst nära en övergång till italienska Serie A-klubben Sassuolo. Den gången blev det dock inte någon affär. Men nu ser det alltså ändå ut att bli ett klubbyte för 23-åringen.

ANNONS

Enligt nederländska Tjerkstra Media är Larsson klar för Heerenveens ligakonkurrent, Ajax. Sajten skriver att Ajax betalar 8 miljoner euro, motsvarande 76 miljoner kronor, för att värva Larsson. Sam Larsson ska ha blivit erbjuden ett femårskontrakt.

Mats Gren: "Jättebra för oss"

Affären innebär klirr i kassan för IFK Göteborg. De såg till att skriva in en vidareförsäljningsklausul i kontraktet när Larsson värvades av Heerenveen.

– Ja, vi har en sådan, men exakt hur den ser ut vill jag inte gå in på säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren och fortsätter:

"Jätteroligt för Sam"

– Det skulle vara jättebra för oss. Det är ju pengar rätt in i kassan. Och det skulle vara lika bra om Ludwig Augustinsson säljs.

Sportchefen är övertygad om att Larsson skulle passa bra in i den holländska storklubben, och beskriver det som ett bra nästa steg i hans utveckling.

– Jätteroligt för Sam tycker jag. Han skulle passa bra i Ajax sätt att spela.

ANNONS