Lantz: "Jag tar fullt ansvar för det här"

Öis låg under med 0-4 i paus och förlorade borta mot Sirius. Efteråt tog tränare Marcus Lantz fullt ansvar för nederlaget. – Jag tar på mig den här förlusten, säger han till GP.

ANNONS
|

SerieledandeSirius gav Öis en ordentlig fotbollslektion på Studenternas IP under den första halvleken i mötet lagen emellan på måndagskvällen. När 36 minuter var spelat hade Uppsala-laget ledningen med 4-0 och rödblått var ett slaget lag. Efter matchen valde Marcus Lantz att ta på sig förlusten.

– Jag tar helt på mig ansvaret för det som hände i första halvlek. Jag hade inte tydligt nog fått fram mitt budskap.

– Vi hade en idé hur vi ville spela och hur vi skulle agera, och kommer man in med 0-4 i röven, ja, då får man konstatera att jag inte har varit tillräckligt tydlig.

ANNONS

Spelarna slapp däremot helt undan kritik.

– Jag vill vara extra tydlig med att det är jag som ska ha skuld för det här och inte spelarna.

I den andra halvleken fick Öis in en reducering, och slutresultatet skrevs till 4-1 i Sirius favör, vilket innebär att gästerna vann den andra halvleken.

– Vi pratade om att visa stolthet och karaktär, och det visar verkligen spelarna efter paus, där de verkligen stod upp. Det ska de ha cred för, och det ska de ta med sig.

Med tre omgångar kvar har Öis tre poäng ned till negativ kvalplats. Men Marcus Lantz ser trots den svajande formen positivt på utgångsläget.

– Målet har varit att lösa ett nytt kontrakt i superettan. Tar vi två vinster på de tre sista så har vi löst vårt mål. Hade vi fått erbjudandet innan säsongen att vi skulle ha allt i egna händer, med tre matcher kvar och dessutom ha tre poäng att gå på, då hade man tagit det, säger Lantz.

IK Frej, Ängelholms FF och Assyriska är lagen Öis har kvar att möta.

ANNONS