Joe Labero har fått en egen show i Las Vegas. Pressbild.
Joe Labero har fått en egen show i Las Vegas. Pressbild.

Labero intar Las Vegas med eld och lågor

I kväll har illusionisten Joe Laberos föreställning "Inferno" Las Vegas-premiär. Ett superkontrakt på ett år har gett honom ett år i den amerikanska spelstaden.

ANNONS
|

Första gången Alvestasonen Joe Labero besökte Las Vegas var han 16 år och såg de tyska magikerna Siegfried & Roy uppträda. Nu har det gått 39 år sedan dess och på torsdagen inleds hans årslånga kontrakt med Ceasars Palace Corporation. Fem gånger i veckan kommer han att uppträda med "Inferno – The fire spectacular". En dröm har gått i uppfyllelse.

- När jag tittar över gatan här på Las Vegas Strip ser jag affischer för Lionel Ritchie, Backstreet Boys, Jennifer Lopez. Cher och Ricky Martin. Det är så otroligt många föreställningar på en gata, säger Joe Labero när TT ringer upp.

ANNONS

"Mad Max-inspirerad"

"Inferno" har tidigare spelats i Norden, men nu är formatet nedkortat och finslipat. Han har bland annat arbetat på regin och tagit in en brittisk koreograf för att förbättra föreställningen. Med sig i showen har han den brittiska gruppen Fuel Girls som gör trick med eld, men som också är en del i själva magin.

- Showen var häftig förr, men nu är den ett strå vassare.

- Det börjar med mystik och är en lite Mad Max-inspirerad föreställning med plåt och stål. Den har allt, med mycket eld och pyroteknik. Jag har aldrig haft en så visuell föreställning, berättar han.

"Showbiz i blodet"

TT: Är det någon skillnad att uppträda för en amerikansk publik?

- De är oerhört impulsiva, och skriker saker som "Yeah, wow you're amazing”. De har en jäkla skön feeling. De har showbiz i blodet, säger han.

ANNONS

Joe Labero berättar att det känns som att han har nått karriärtoppen. Vad händer efteråt?

- Det här kommer att öppna andra portar för vad som händer framöver. Vi får se, jag är spänd av förväntan. Stannar vi i fem år eller längre?

Med 33 år som professionell magiker är det svårt att hitta på helt nya nummer, men han arbetar med att paketera om och hitta nya röda trådar. En inspirationskälla är mentorn Carlo Tornedo, nu 92 år, som har hängt med sedan starten.

- Jag får en sådan kick av att han fortfarande tänker framåt och har sådana visioner. Man måste ha visionärer omkring en som tänker att ingenting är omöjligt, säger Joe Labero.

TT

Fakta: Joe Labero

Joe Labero föddes 28 juli 1963 i Alvesta. Han hette tidigare Lars Bengt Roland Johansson, och hans nuvarande namn är taget från de två första bokstäverna i hans födelsenamn.

Vid 16 års ålder vann Joe Labero det svenska juniormästerskapet i magi. Debutshowen som hette "A magic night" sattes upp 1991 och spelades sammanlagt 657 gånger. Sedan dess har Joe Labero turnérat i hela världen med sina magiföreställningar.

År 2003 tilldelades Joe Labero Merlin Award, illusionisternas motsvarighet till en Oscar. 2009 tilldelas han utmärkelsen" Illusionist of the decade" av Merlin Award Society.

Just nu är Joe Labero aktuell med "Inferno – The fire spectacular" som visas på Paris Theatre i Las Vegas.

ANNONS