Arkivbil från bokmässan i Leipzig från 2005. Kazuki Takahashi blev 60 år gammal.
Arkivbil från bokmässan i Leipzig från 2005. Kazuki Takahashi blev 60 år gammal. Bild: Wikimedia Commons/StGerner

”Yu-Gi-Oh!”-skaparen Kazuki Takahashi död

”Yu-Gi-Oh!”-skaparen Kazuki Takahashi är död. Han hittades drunknad i havet av den japanska kustbevakningen. Den världskända manga- och speldesignern blev 60 år gammal.

ANNONS
|

Under onsdagen påträffades Kazuki Takahashis livlösa kropp flytandes i havet utanför kusten längs den japanska ön Okinawa. Kroppen ska enligt japanska NHK hittats i full snorkelutrustning och dödsorsaken tros vara drunkning.

Polisen har inlett en utredning för att fastställa den exakta dödsorsaken och kroppen ska genomgå en obduktion. Fler detaljer kring hans död väntas komma inom kort.

Takahashi skapade manga-serier från mitten av 80-talet men slog igenom först 1996 med den omåttligt populära ”Yu-Gi-Oh!”-mangan. Något som förvånade inte minst magasinet Shonen Jump, där serien publicerades. Initialt var det ingen som trodde att ”Yu-Gi-Oh!” skulle bli en stor hit med serien hittade fans över hela världen.

ANNONS

Mangan handlar om pojken Yugi Muto som väcker en ond egyptisk faraos ande till liv inom sig. Anden straffar de som förlorar i spel mot honom och stora delar av mangan handlar om just spelande. Efter spelets framgång gavs ett ”Yu-Gi-Oh!”-kortspel ut som var inspirerat av ”Dungens and dragons”.

I Sverige gavs mangan ut mellan 2004 och 2009. Den har också blivit tv-serie som dubbats till svenska och visats i TV4.

Kazuki Takahashi blev 60 år gammal.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här

ANNONS