Albert Dyrlund är framför allt känd för sina komedisketcher
Albert Dyrlund är framför allt känd för sina komedisketcher Bild: Albert Dyrlund/YouTube

Youtubern Albert Dyrlund död – Blev 22 år gammal

Den danska youtubern Albert Dyrlund har omkommit, efter att han fallit ner för en klippa. Detta berkräftar Dyrlunds mor för Ekstra Bladet.

ANNONS
|

22-åriga Albert Dyrlund befann sig i Italien under dödstillfället den 28 juli. Youtubern ska ha fallit 200 meter ner för en klippa 50 kilometer öst om Bolzano i norra Italien, när han spelade in en video till sina sociala medier. Det är Alberts mor som bekräftar dödsfallet till danska tidningen Ekstra Bladet.

– Familjen är i djup sorg, men jag vill att hans fans ska få veta, säger hon till tidningen samtidigt som hon understryker att familjen just nu behöver sörja och ber om att bli lämnade i fred.

En av landets största

Med sina 160 000 följare är Albert Dyrlund en av Danmarks största Youtubers. Framför allt bland barn och unga. Han har också släppt flera låtar, varit med i danska X-Factor och spelade även huvudrollen i den prisbelönade filmen ”Team Albert”.

ANNONS

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS