Petrina Solange, José González och Hampus Nessvold kommer alla till Way Out Talks i augusti.
Petrina Solange, José González och Hampus Nessvold kommer alla till Way Out Talks i augusti. Bild: Jonas Lindstedt/Nora Lorek/Janerik Henriksson

Way Out Wests samtalsscen släpper första namnen

Biologisk mångfald, mansnormer och rasism är några av ämnena som kommer tas upp på årets Way Out Talks, till vilket de första programpunkter släpptes på tisdagen.

ANNONS
|

"Mitt i naturens" tidigare programledare Martin Emtenäs leder ett samtal om den biologiska mångfalden i allmänhet och pollinering i synnerhet, och har för detta bjudit in bland annat Stefan Sundström och Naturskyddsföreningens generalsekreterare Karin Lexén.

LÄS MER:Två nya lokaler till Stay out west

På samma tema kommer klimatpodden "The Good Show" spela in ett avsnitt om framtidens energiomställning med José González och Västtrafiks vd Lars Backström som två av de inbjudna deltagarna.

Ståuppkomik-klubben "Oslipat" kör en festivalföreställning med profiler som Petrina Solange, Ahmed Berhan och Josefin Johansson.

Festivalspecial blir det också med Hampus Nessvolds hyllade föreställning "Ta det som en man", som är en personlig skildring den negativa mansrollen och är regisserad av Mia Skäringer. Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius kommer också till Slottsskogen med sin soloföreställning "Spring Uje Spring", efter att förra året ha ställt in av sjukdomsskäl.

ANNONS

Way Out West går av stapeln 8-10 augusti och kommer förutom musik och samtal även innehålla ett filmprogram.

Det slutliga programmet till Way Out Talks släpps senare i sommar.

LÄS MER:GP:s guide till sommarens musikfester

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS