Way Out West 2023 i bilder

I tre dagar fylldes Slottsskogen med musik och glädje. Följ festen genom bilderna från GP:s fotografer.

ANNONS

Regnovädret Hans hotade länge att förvandla Way Out West och Slottsskogen till ett lerigt akvarium men så på torsdagen sprack molnen upp och solen kikade fram. Arrangörerna och besökarna kan pusta ut och fokusera på vad festivalen handlar om på riktigt: musiken.

I tre dagar var GP på plats i parken med ett stort team. I bildspelet ovan kan du följa ett urval av de bilder vi publicerat under helgen, nedan finner du de stora snackisarna och recensionerna dag för dag.

Torsdag

Sara Parkman var först ut på festivalens Flamingoscen på torsdagen, med en röst som ”klyver urberget”, tyckte GP:s Jan Andersson.

ANNONS

En stor snackis på festivalens första dag var att ölen släppts fri över hela festivalområdet.

80-talsbandet Devo framstod som en märklig bokning för GP:s Jonathan Bengtsson, medan Tove Lo bjöd på bas och konfetti – men höll inte riktigt alla nittio minuterna, enligt GP:s David Hellström (tur att Veronica Maggio dök upp).

Sist ut på torsdagen var Wizkid, som fick Slottsskogen att kännas som en svettig klubb i Lagos, tyckte GP:s Anna Rosenström.

Fredag

I samarbete med West pride står Way Out West värd för tre vigslar, en på vardera festivaldag. På fredagen var det Carl och Andreas tur, ackompanjerat av Alba August.

GP kunde också presentera årets modespaningar: Y2K-stilen och jeans på jeans, prytt med ett par snabba solglasögon, är mest framträdande under årets festival.

The Soundtrack of our lives stod för en efterlängtad återkomst på fredagskvällen, och GP:s Jan Andersson tvingades inse att han nog saknat dem en hel del.

Brittiska Blur stängde Slottsskogen. Ett svajigt mittenparti räddades upp av en djävulsk avslutning, tyckte GP:s Jonathan Bengtsson.

Lördag

Först ut på lördagen var José Gonzalez, som sin ”osannolikt behagliga” stämma till trots inte övertygade GP:s David Hellström.

ANNONS

Caroline Polachek fick också reda ut sin historia med Elon Musk och gorillan Harambe för GP:s Clara Popenoe Thor.

Jonathan Bengtsson å sin sida provade mat, från kebab till zucchiniblommor, och längtade tillbaka till ungdomens festivalslirande.

LÄS MER:Så pratar du med dina vänner om Way Out West

LÄS MER:Blur, Britpop och Brexit – en utskälld genre är tillbaka

LÄS MER:Så påverkas Slottsskogens gräsmattor av regnet

LÄS MER:Recension: Håkan Hellström, Way Out West, Flamingo, lördag

Till konsertsommaren

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS