Mikkey Dee på MC-mässan för några år sedan.
Mikkey Dee på MC-mässan för några år sedan. Bild: Lasse Edwartz

”Vild efterfest? Det var väl inget vilt med det där”

Under Rammsteins helg i Göteborg umgicks de med svenske hårdrockstrummisen Mikkey Dee. De goda vännerna åt torskrygg tillsammans, badade, och det ryktades även om en hård festnatt. Något som inte riktigt stämmer, enligt Mikkey Dee själv.

ANNONS
|

Rammstein har nu lämnat Göteborg. Under sin vistelse har bandet hunnit med tre spelningar på Ullevi, fyllda av barbari och eld. De har tagit sig en båtfärd längs kusten. De har även gjort ett besök hos Hovås läderprins: Mikkey Dee.

Mikkey och Rammstein åt torskrygg på Hovås Kallbadhus. De cyklade tillsammans, badade i musikerns utomhuspool. Vännerna hann även umgås efter bandets spelning i fredags. Något som en svensk kvällstidning rapporterade om som "en vild efterfest".

– Jag vet inte var de har fått "vild efterfest" ifrån, säger Mikkey och låter förbryllad.

– Vi tog några bira och tjötade ett par timmar i loungen.

ANNONS

Han pausar och tillägger:

– Det fläskas väl på då och då. Men jag tycker inte det var något vilt med det där i fredags.

I samma artikel framkom också rapporter om att Rammstein hade cyklat ut till Mikkey på "trasiga damcyklar". Något som också visar sig vara felaktigt.

– Jag vet inte vad de fick "trasig" ifrån. Varför skulle man cykla ut till Hovås på trasiga cyklar? Då hade jag hellre skitit i det.

"Varför skulle man cykla ut till Hovås på trasiga cyklar?”

Mikkey Dee känner medlemmarna i Rammstein sedan mer än tjugofem år tillbaka, när de spelade på samma festival i Tyskland. Närmast står han bandets trummis Christoph Schneider. Båda satt länge och pratade under fredagsnatten.

Vad pratar två trummisar om?

– Ja du, vi pratar kanske om hans nya trumset. Hur gillar han det? Har han gjort några förändringar? Hur går det med slitage, armbågar och axlar? Vilka trumpinnar använder man för tillfället, hur värmer man upp?

Mikkey tillbakavisar dock att samtalen bara skulle kretsa kring detta.

– Äh, det är inte överdrivet mycket trumsnack egentligen. Man vill främst veta om familjen, om framtiden. Allmänt tjöt helt enkelt.

”Man har träffat andra som är fucking assholes”

Överlag tycker han att medlemmarna i Rammstein är sällsamt trevliga människor.

– De har tagit industrirock, om man får kalla den så, till en helt annan nivå. Och fasen vad coola och trevliga de är, vilket bara gör deras musik ännu bättre. Man har träffat andra som är fucking assholes privat ibland – då bryr man sig plötsligt inte så mycket om musiken.

ANNONS

Vill se ännu en stor artist på Ullevi

Mikkey Dee brukar vanligtvis inte vara i Sverige under sommaren. Han är nästan alltid ute på turné. Men detta år har trumslagaren lyckats se både Iron Maiden och Rammstein. Dessvärre missar han ett tredje konsertbesök på Ullevi, eftersom Scorpions spelar i Nordamerika om ett par veckor.

– Det är synd att jag missar Håkan Hellström, det måste jag säga.

Vad gillar du med Håkan?

– Bara energin han har, utstrålningen som han förmedlar till sin publik, det är inget man kan lära sig. Jag försöker själv få ut den energin när jag spelar trummor – jag brukar likna det vid en tennisboll. När jag går på scen kastar jag ut bollen, och förhoppningsvis får jag tillbaka den ganska snabbt. Så laddar jag om och får ut den igen – man har varit med om gånger när den där jäkla bollen aldrig kommer tillbaka, om man säger så. Men på det där bollspelet är Håkan expert.

Faktaruta

Mikkey Dee är en svensk trummis, född 1963 i Göteborg. Han spelar för tillfället med Scorpions, ett av världens största hårdrocksband. Tidigare var han medlem i Motörhead.

Läs Johan Lindqvists Rammstein-recensioner nedan:

LÄS MER:Recension: Rammstein, Ullevi, lördag

LÄS MER:Recension: Rammstein, Ullevi, fredag

LÄS MER:Recension: Rammstein, Ullevi, torsdag

ANNONS