Victor Leksell gör tre intima spelningar i Göteborg

Albumaktuelle Victor Leksell spred nyligen glädje i Scandinavium. Snart är han dessutom tillbaka på hemmaplan. I september inviger han World of Volvos nya konsertscen i Göteborg med tre intima spelningar.

ANNONS
|

31 maj skapade Victor Leksell ”helt otrolig stämning” i Scandinavium enligt GP:s recensent Daniel Claesson som delade ut fyra fyrar av fem i betyg till ”Torslanda-tornadon” som trollband publiken under nästan två timmar.

Den som missade artisten vid det tillfället får en ny möjlighet i september. Då är artisten nämligen först ut i World of Volvos nya musiksatsning. 26, 27 och 28 september kommer sångaren att inviga upplevelsecentrets nybyggda eventhall. Tanken är att det ska bli tre ”unika och intima” spelningar på den nya scenen.

En av de allra finaste stunderna under urladdningen i Scandinavium var också avskalad, enligt GP:s recensent Daniel Claesson:

ANNONS

”Och om vi ska välja en enda av de där härligheterna, de fina stunderna, så måste det ändå vara när Victor plockar fram gitarren och låter publiken sjunga ’Svag’”, skriver han.

Vd:n: ”Publiken ska känna närhet till artisten”

Göteborgaren Victor Leksell har nått långt sedan han blev utröstad ur kvalfinalen i Idol 2017. Året därpå tog han revansch genom att släppa låtarna ”Vart du sover” och ”Tappat”. Allra mest populär är just låten ”Svag” som har över 209 miljoner streams på Spotify. Artisten som 2020 gav ut albumet ”Fånga mig när jag faller” och i år ”Tid & tro” har belönats med fyra Grammisar, fem P3 Guld, Guldmicken 2023.

Hans första spelning på World of Volvo 26 september har fri åldersgräns. Övriga två konserter kommer däremot att ha en 13-årsgräns.

Det nya Volvomuseet som invigdes 14 april rymmer förutom utställningar och konferenslokaler bland annat restaurang Ceno och den nya eventhallen.

– Vi är glada att kunna presentera Victor Leksell som första artisten ut, och fokus kommer att ligga på en unik helhetskänsla där publiken ska känna närhet till artisten, kommenterar Magnus Wrahme, vd på World of Volvo, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Recension: Victor Leksell - ”Tid och tro”

LÄS MER:Recension: Victor Leksell, Scandinavium, fredag

LÄS MER:Victor Leksell vill göra allt och lite till i Scandinavium i maj

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS