Veckans bästa fester!

Barn som sjunger karaoke, dancehall, en klubb i Gråskala och Jens Lekman i en secondhandbutik! Här kommer veckans bästa fester.

ANNONS
|

Lördag 21/4

Junior Karaoke

Sing Sing

12–17, ingen åldersgräns, inget inträde

Junior Karaoke bygger på en enkel idé: Du tar med dina ungar till Chapmans Torgs enda karaokebar, ni sjunger tillsammans. Musikvalen lär flyta mellan frånstötande och avskyvärda. Stämningen däremot ledig och lätt. Sing Sing är överlag, med sin mystiska planlösning och koreanska inställning till saker och ting, ett bra hål att försvinna ner i. Det bjuds också på korv, även bröd.

Axxionpack sound
Axxionpack sound Bild: Pressbild

Jamaica Calling x Axxionpack Sound

m3

22–03, 150 kr, 25 år

Axel Frändemark har arbetsmoralen hos en arg, rysk bonde. Utan avbrott arrangerar han dans för folk som vill städa bort lite vardag ur kroppen. Göteborgarens dancehall-kvällar håller hög nivå trots att de ligger på ett M3 som landar mittemellan alla känslor: det är svårt att ha någon åsikt om stället över huvud taget. M3 har väggar och dörrar. Även fönster. Axxionpack har koll. Vi avslutar så.

ANNONS

LÄS MER:Powerballadkväll utan sorger

Klubb Gråskala, live: Techne

Studio HPKSM

12-02, 18 år, 80 kr

Gråskala. Vilket vackert namn på en technoklubb. Allt som lovprisar likgiltigheten bör hyllas, allt som låter som en film om en slovensk kullagerfabrik lyftas. Gråskala ska också vara en klubb som erbjuder något utöver laser och bas. Ikväll ställer sig Köpenhamnsduon Techne på scen, som är väldigt kära vid synth och inte finns på Youtube. De bör alltså betecknas som häftiga.

Jens Lekman
Jens Lekman Bild: Julia Back Jonsson

Tisdag 24/4

Jens Lekman

Erikshjälpen

Förstamajgatan 18:30–21, ingen åldersgräns, 200 kr

Han ska då alltid vara värst, den lilla trubadurgossen från Angered. Jens Lekman väljer denna tisdag att spela, inte i en vanlig lokal utan inuti secondhandbutiken Erikshjälpen. Akustiken måste vara riktigt trög bland alla gamla torra pikétröjor. Men du kan ändå ha översyn med Göteborgsmusikerns böjelser: Tillställningen känns intim, Lekman ska köra hela mästerverket Night Falls Over Kortedala. I Kortedala!

LÄS MER:True Moon saknar nyanser

ANNONS