Gwen Stefani kommer till Liseberg.
Gwen Stefani kommer till Liseberg. Bild: Paul Drinkwater

Världsstjärnan klar för Liseberg

Gwen Stefani, före detta frontfigur i No Doubt, blir första artist ut på Liseberg nästa år.
– Det ska bli fantastiskt kul att se henne live på Stora scenen, säger parkens underhållningschef Per Alexanderson.

ANNONS
|

Sommaren 2019 var en välkommen formtopp för den snart 100-åriga nöjesparken. I alla fall artistiskt sett då storstjärnorna formligen vällde in: John Fogerty, Kraftwerk, Band of Horses, Timbuktu och Tove Styrke drog alla storpublik till Liseberg.

LÄS MER:John Fogerty-konsert tvingade Liseberg att stänga grindarna

Bild: Pressbild

Nu börjar bokningarna för konsertsommaren 2020 att falla på plats och först ut är Gwen Stefani. Den trefaldiga Grammyvinnaren från Kalifornien frontade tidigare rockbandet No Doubt men är sedan flera år en hyllad och storsäljande soloartist. Gwen Stefani är dessutom en uppskattad sångcoach för de unga artisterna i tv-programmet "The Voice".

– Det ska bli fantastiskt kul att se henne live på Stora scenen. En riktigt härlig start på sommarens line-up, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

ANNONS

LÄS MER:Liseberg öppnar nytt musikområde

Gwen Stefani gästar parken 15 juli och kommer dagen innan, 14 juli, även spela på Gröna Lund. Förutom Gwen Stefani räknar Liseberg med att kunna bjuda på ett 20-tal konserter på Stora scenen och kanske dubbelt så många på den mindre scenen vid det nya Hamnområdet under den kommande sommaren.

Inför 2020 kommer Liseberg också att storsatsa på Kaninlandet, barnområdet som invigdes 2013, samt en ny teaterscen, en temarestaurang och en ännu hemlig attraktion.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS