Drake på Billboard Music Awards i Las Vegas.
Drake på Billboard Music Awards i Las Vegas. Bild: Richard Shotwell

Världsstjärnan gör doftljus – av sin egen kroppslukt

Den kanadensiska rapparen Drake har en ny karriär på gång. Han släpper nu ett ljus – som ska dofta som han själv.

ANNONS
|

Coronapandemin har även nått Toronto, där rapparen Drake bor och befunnit sig i karantän under året. Med inställda spelningar och restriktioner är det kanske ren uttråkning som gjort att han sadlat om till doftljusmakare, för nu släpper han fem ljus varav ett ska dofta som rapparen själv.

”Carby musk” heter ljuset och enligt uppgift ska det dofta ”musk, kashmir, bärnsten, läder och sammet” och tillverkas av det schweiziska doftföretaget Givaudan. Ljusen kostar 48 dollar styck, men det som bär Drakes doft är givetvis aningen dyrare: 80 dollar.

LÄS MER:Obama öppnar för att spelas av Drake på film

Drake har sedan tidigare utvidgat karriären som musiker till att bland annat designa en kollektion av Birkin-väskor dedikerade sin framtida fru. Han är också ett stort fan av parfymer, har döpt en låt efter en parfym av Tom Ford och tatuerat in sin favoritparfym på axeln.

ANNONS

Om ljusen blir en flopp går det rimligen ingen nöd på Drakes ekonomi. Rapparen släppte mixtapet ”Dark Lane Demo Tapes” under 2020 och var näst mest streamad på Spotify globalt under året – bara toppad av puertorikansk rapparen Bad Bunny. Drake har skrapat ihop blygsamma 28 miljarder streams totalt under det senaste decenniet.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS