Vaginakonst har vandaliserats

Carolina Falkholt är en av Sveriges kändaste graffitimålare. Hon har i dagarna gjort en målning på Ringön. Nu är den förstörd: "Det var en väldigt sorglig morgon".

ANNONS
|

CarolinaFalkholt är en av konstnärerna som deltar i Hall of Fame på Ringön. Hon har jobbat med en väggmålning i ett par veckor.

LÄS MER:De står bakomhelgens kalas på Ringön

Under målandet skrev hon en mening som väckte oro i området:"SD och kokainmaffian i Stockholm ger meningslösheten ett ansikte". Men slutresultatet blev en kvinnas underliv.

LÄS MER:Carolina Falkholt laddar vägg i Göteborg med SD-kritik

Men nu är den förstörd.Under natten målades den över med grå färg och svart stänk.

LÄS MER:SD rasar mot jättemålning av kvinnokropp

- Arrangörerna ringde upp mig i morse och berättade det här. De var helt förkrossade och jätteledsna. Det var en väldigt sorglig morgon, säger hon.

ANNONS

Carolina Falkholt menar att det är ett påhopp mot kvinnlighet.

- Jag tänker att det är problematiskt att ha en kvinnokropp i det offentliga rummet. Denska skylas och vandaliseras genast. Medan sexualitet som paketeras till salu är helt okej att ha i det offentliga rummet. Det är så tragiskt att det blir så. Det är ett slag mot alla kvinnor att målningen blev vandaliserad, säger Carolina Falkholt och fortsätter:

- Det blir som en vandalisering av kvinnokroppen som redan lever med ett hot mot kvinnokroppen. Det handlar om att tysta konsten, tysta en konstnär och tysta kvinnor i det offentliga rummet.

LÄS MER:SD-ledamotvill fängsla konstnär

Händelsen har polisanmälts.

ANNONS