Vackert och känslosamt på årets P3 Guld

Hov1 tog storslam med tre priser och Fricky blev årets artist på P3 Guldgalan i Partille.

ANNONS
|

Det var tredje året i rad som den svenska "artisteliten" samlades i lilla Partille för att fira popåret 2018 och för att nyfiket blicka fram mot 2019. Tidigt stod det klart att årets P3 Guldgala i Partille arena också skulle bjuda på ett par vackra, eftertänksamma och närmast kontemplativa stunder då Seinabo Sey drog igång alltihop med sin stillsamma Good in you från höstens hyllade album.

Även om de artister som prisades sken av stolthet på scen (förutom trippelbelönade Hov1, Sandro Cavazza och Robyn som befann sig på annan ort) och de som uppträdde under kvällen rakade in rättmätiga applåder av publiken, var det nog den postuma Aviicihyllningen som rönte störst uppmärksamhet.

ANNONS

LÄS MER: Bildspel och GP:s tv-sändning från P3 Guldgalan

Men även om P3 Guld alltså avsatte en del av kvällen för att minnas Sveriges störste dj-stjärna, var det såklart många andra som fick ta rättmätig del av strålkastarljuset.

Tackade sin pojkvän

Kvällens första vinnare Linnea Henriksson verkade både överraskad och genuint glad över att få ta emot priset för årets pop, och passade på att göra ett litet förtydligande.

– Tack till min pojkvän som står ut med att alla tror att vi har en kris varje gång jag släpper en ny singel.

Rakt och koncist. Fast ännu kortare var Tenstarapparen Z.E. i sitt tacktal efter att ha fått ta emot priset för årets hiphop/r'n'b. "Jag vill tacka gud och min familj. Kärlek och respekt, ha en fortsatt trevlig helg". Snärtigast var dock Joakim Nilsson när han tog emot Graveyards pris för årets rock/metal. "Tack, vad gött!".

Ny musik av Mwuana och Little Dragon

När programledarparet Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren munhuggits och tjötat en stund insåg vi att galan även skulle bjuda på en del humor, främst genom komikern Marcus Berggrens rappa, otyglade käft - och hans väldigt roliga videodrift med Fricky. Eller tråkningen av kvällens stora segrare Hov1.

– De kunde tyvärr inte vara här för de har simskola i morgon bitti.

ANNONS

Och såklart fick vi en del ny musik också. Mwuana sjöng sin splitternya duett med Timbuktu, Showstopper, och göteborgarna i Little Dragon premiärspelade sin låt Timothy med sångerskan Yukimi Nagano kvällen till ära helt draperad i aluminiumfolie.

Fakta P3 Guld-vinnare

Årets pop: Linnea Henriksson.

Årets grupp: Hov1.

Årets hiphop/r'n'b: Z.E.

Framtidens artist: Sandro Cavazza.

Årets rock/metal: Graveyard.

Årets dans: Robyn.

Guldmicken: Hov1.

Årets artist: Fricky.

Årets låt: Hov1 (Hon dansar vidare i livet)

ANNONS