Ulf Lundell hyllar Karlatornet: ”En rejäl stads-kuk”

Ulf Lundell recenserar Karlatornet i den kommande elfte delen av sin dagboksserie ”Vardagar”.
Författaren betraktar skyskrapan under ett besök i Göteborg och skriver ”En rejäl stads-kuk. Rätt snyggt, men det står på nåt underligt sätt för sej självt.

ANNONS

Den 23 maj släpps del tio och elva av Ulf Lundells dagböcker ”Vardagar”. Liksom tidigare varvar författaren betraktelser från lunken på Österlen med åsikter och reflektioner kring relationer, åldrande, politik, kultur och media.

I del tio gör han och flickvännen N en utflykt till Göteborg. Det tar en sväng till NK och Nordstan. Lundell konstaterar att köpcentrumet blivit ”mindre slummigt”.

På kvällen går hon på Folkteatern och ser uppsättningen av August Strindbergs ”Ett drömspel”. Ulf Lundell slumrar på hotellrummet och funderar över byggandet i Göteborg.

”Förr var väl läppstiftet Göteborgs skrapa. Nu har dom norrmannens nya hotell bredvid Folkteatern Hotell Draken, betydligt högre än läppstiftet”, skriver han och berättar om hur invigningen delvis blev ett fiasko när draken bestående av ett stort antal drönare kraschade i älven.

ANNONS

Något som GP var först med att rapportera om.

Lundell om Stordalen: ”mannen i skinnbyxor”

”Måste ha varit djävligt för mannen i skinnbyxor”, noterar Lundell och syftar förstås på hotellmagnaten Petter Stordalen.

Och så blickar Ulf Lundell vidare mot Hisingen.

”Men stadens nya stolthet är förstås Karlatornet på Lindholmen med sina 246 meter, Nordens högsta byggnad. En rejäl stads-kuk”, skriver Ulf Lundell och fortsätter:

”Rätt snyggt, men det står på nåt underligt sätt för sej självt”.

Som helhet gör Ulf Lundell parets Göteborgstripp ett godkänt betyg.

”Förutom att vi frös inomhus var det en rätt kul Göteborgsvistelse, jag tänkte flera gånger att vad tråkigt det ska bli att vara med mej själv igen.”

LÄS MER:Håkan Hellström har längtat efter att bli gammal

LÄS MER:Ingen i landet skriver bättre än Ulf Lundell

LÄS MER:Recension: Ulf Lundell - ”Rött guld”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS