Upprörda tittare efter missen i Bingolotto

Flera tittare är minst sagt upprörda efter missen i Bingolotto. En man ändrade sig mitt i - och vann en bil. "Fusk med färgfemman", skriver en person på Bingolottos Facebooksida.

ANNONS
|

Färgfemman är en klassisk tävling i det populära tv-programmet Bingolotto som leds av Ingvar Oldsberg.

LÄS MER:Oldsberg fortsätter med Bingolotto

Men efter söndagens program är tittarna upprörda efter vad de påstår är fusk, något som GT var först med att skriva.

Färgfemman går ut på att den som får bingo kan ringa i till programmet. Då har de chansen att vinna fina priser. Konceptet är som så att det finns 25 luckor med fem olika färger.Den som spelar får öppna flera luckor fram tills det att samma färg öppnats två gånger. Alla priser tills dess vinner man.

Undantaget är i det fall luckan med 1 miljon svenska kronoröppnas. Då avslutas spelet direkt.Varje färg i luckan representerar en kategori; mat, resor, bilar/kontantvinster, hemelektronik/Allt till köket och heminredning/fritid.

ANNONS

"Fusk med färgfemman"

Spelaren under söndagens program har upprört många. De uppfattade att han valde lucka nummer 13 som halvvägs visade sig vara en grön lucka, alltså kategorin mat.

"Man såg att den var grön" skriver en på Facebook.…"Fusk med färgfemman", skriver en annan.

I stället ändrade sig spelaren och valde lucka nummer femton - som innebar en ny bil.

- Jag tycker också att han säger 13, och jag vänder den luckan. Men då är det väl någon som säger till honom att 13 redan har gått eller något, och så ropar han att jag vänder fel -att det är nummer 15 han vill ha, säger programledarenIngvar Oldsberg till GT.

LÄS MER:Bingolotto kommer tillbaka i TV4

Ingvar Oldsberg är inte lika upprörd som vissa tv-tittare.

- Idirektsändning är det oundvikligt att det någon gång då och då sker misstag. Man får ju bara vara glad att det gick åt rätt håll, så att säga. Det hade ju varit värre om det hade varit en miljon bakom nummer 13.Det var väl väldigt kul för den här killen att han fick vinna en bil? Jag tycker att man ska försöka glädjas med sina medmänniskor, när det går bra för dem, säger han till GT.

ANNONS

Lotteriinspektionen kopplas in

Enligt GT ska nulotteriinspektionen kopplas in.

- Jag har själv inte sett programmet, men har blivit informerad om att någonting eventuellt har blivit fel. Vi avvaktar med att uttala oss till måndag, och efter att vi har rådgjort med Lotteriinspektionen. Rätt ska vara rätt, säger Mathias Skoglund är vice vd för Folkspel,vid 20-tiden på Söndagskvällen till GT.

ANNONS