Petra Mede hoppar av ”Let’s dance” – ersätts av Kristin Kaspersen

Petra Mede skulle programlett ”Let’s dance” tillsammans med David Lindgren. Nu stoppar ryggsmärtorna henne från att medverka.
– Hälsan tillåter det inte just nu, säger Petra Mede till TV4.

ANNONS
|

Petra Mede har länge haft problem med smärtor i ryggen och har tidigare tvingats ställa in flera föreställningar av soloshowen ”50/50”. Nu stoppar smärtorna henne även från att programleda årets säsong av ”Let’s dance”, meddelar TV4.

– Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda ”Let’s dance” i år men hälsan tillåter det inte just nu. Jag kommer dock att sitta fastnaglad framför teven varje lördagkväll, säger Petra Mede i ett uttalande från kanalen.

I stället blir det Kristin Kaspersen som får hoppa in i programledarrollen bredvid David Lindgren.

– Det var inte längesen jag sa till Kristin att hon är en av de bästa programledarna vi har. Jag vet att hon och David kommer att bjuda på ett enastående ”Let’s dance” i år. Kristin har ju för jösse namn vunnit hela tjotaballongen en gång. Jag önskar alla deltagare stort lycka till, säger Petra Mede.

ANNONS

”Viktigast att Petra tar hand om sig”

Kristin Kaspersen vann danstävlingen 2019. Hon säger att hon älskar ”Let’s dance”.

– I den här situationen är det viktigaste att Petra tar hand om sig. Det finns bara en Petra Mede men jag är otroligt stolt över att få frågan om att ersätta henne. Jag ska erkänna att jag sedan jag var med för fyra år sedan och tävlade har saknat ”Let’s dance”-bubblan så mycket. Jag ska göra mitt yttersta för att tillsammans med David, dansarna, deltagare och jury se till att det blir en fantastisk säsong. Och oj vad jag ska ha kul, säger Kristin Kaspersen.

”Let’s dance” har premiär den 18 mars på TV4 Play och TV4. Tävlar gör bland andra Nilla Fischer, Charlotte Kalla, Johan Jureskog och Rickard Sjöberg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS