Nya ”Game of thrones” – här är första bilderna

Uppföljaren till ”Game of thrones” börjar ta form. Nu har HBO släppt de första bilderna från inspelningen.

ANNONS
|

Redan när ”Game of thrones” för två år sedan rullade i mål efter åtta säsonger stod det klart att den prisade och omdebatterade fantasyserien skulle få en uppföljare. Nu har HBO släppt de första bilderna från inspelningen av ”House of the dragon” som den nya serien heter.

LÄS MER:"Game of thrones" till teaterscenen

”House of the dragon” utspelar sig ungefär 300 år innan händelserna i ”Game of thrones” och är baserad på George R.R. Martins bok ”Fire & blood”. Serien kommer därför att fokusera på den dramatiska historien om familjen Targaryen och dess kamp om makten.

I de bärande rollerna återfinns Emma D'Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen, kung Viserys förstfödda barn av ”rent valyriskt blod” och en skicklig drakryttare. Matt Smith gör rollen som prins Daemon Targaryen, kungens yngre bror och tronarvinge. Steve Toussaint är Lord Corlys Velaryon, även känd som ”The Sea Snake” och ägare till den största flottan i Westeros.

ANNONS

LÄS MER:Game of thrones firas med "marathrone"

Dessutom dyker Olivia Cooke upp som Alicent Hightower, dotter till kungens närmaste man Otto Hightower. Alicent växte upp i The Red Keep och beskrivs i George R.R. Martins bok som den vackraste kvinnan i de sju rikena. Otto Hightower till sist spelas av Rhys Ifans, känd från bland annat Notting Hill och Harry Potter.

LÄS MER:"House of the dragon" är i gång

Inspelningarna av ”House of the dragon” har precis börjat och enligt HBO förväntas serien ha premiär under 2022.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS