Emma D'Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen och Matt Smith som prins Daemon Targaryen i kommande tv-serien ”House of the dragon”.
Emma D'Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen och Matt Smith som prins Daemon Targaryen i kommande tv-serien ”House of the dragon”. Bild: HBO

Ny trailer avslöjar ”Game of thrones” blodiga förhistoria

Första titten på nya ”House of the dragon” är här – och tonen är bombastisk. HBO släppte på tisdagen en trailer till tv-serien, som är en prequel till påkostade långköraren ”Game of thrones”.

ANNONS
|

HBO Max lanseras som strömningstjänst i Sverige 26 oktober, men redan 5 oktober släppte HBO en försmak av en av sina framtida storsatsningar. Det rör sig om nya serien ”House of the dragon” som berättar historien om Järntronen 200 år innan händelserna i ”Game of thrones” utspelar sig.

Serien ”House of the dragon” skildrar ”början på slutet” för kungafamiljen Targaryen, och det inbördeskrig som blir känt som ”Drakarnas dans”.

LÄS MER:Serier: Nya tips från Netflix, Viaplay, Disney plus

Den påkostade och prisade amerikanska serien ”Game of thrones” betraktas som en av världens mest populära, och gick i åtta säsonger med start 2011. Den bygger på författaren George R R Martins romanserie ”Sagan om is och eld”.

ANNONS

Bombastiska tongångar

Seriens prequel ”House of the dragon” är skapad och producerad av Ryan Condal i samarbete med författaren George R R Martin själv, och är även den baserad på romanserien. I rollerna syns bland andra Paddy Considine, Emma D'Arcy, Olivia Cooke, Matt Smith, Rhys Ifans, Steve Toussaint och Eve Best.

LÄS MER:"Game of thrones"-skaparen skriver serieroman

Serien får premiär 2022, men redan nu kan man bilda sig en uppfattning om vad som komma skall. Lägg märke till de bombastiska tongångarna som omgärdar det kortfattade budskapet: ”gudar”, ”kungar”, ”eld” och ”blod”. Samt slutsatsen: ”Drömmar gjorde oss inte till kungar. Det gjorde drakarna.”

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS