Nordiska serier borta från HBO Max

Nordiska serier som ”Björnstad”, ”Lust” och ”Gösta” är helt försvunna från streamingtjänsten HBO Max, rapporterar Expressen. Enligt tidningen är förändringen kopplad till sammanslagningen av Discovery Inc och Warner media.

ANNONS
|

Under torsdagen är flera av de nordiska tv-serier som tidigare fanns på HBO Max borta från streamingtjänsten. Det handlar bland annat om den svenska succén ”Björnstad” som bygger på Fredrik Backmans bok, Lukas Moodyssons ”Gösta” och ”Lust” med Julia Dufvenius och Sofia Helin, som gick upp på tjänsten så sent som i mars i år.

Även danska ”Kamikaze” och norska ”Beforeigners” är bortplockade.

Anledningen är sammanslagningen av Discovery Inc och Warner Media, som meddelades i april och som gjordes för att kunna konkurrera med bland annat Netflix och Disney plus.

”Som förberedelse för den eventuella kombinationen av HBO Max och Discovery+ fortsätter vi att utvärdera båda produkterna och finjustera konsumenterbjudandena. En del av denna process innebär att ett urval av innehållet tas bort”, säger HBO Max i en kommentar till Expressen.

ANNONS

LÄS MER:Inget ”Morden i Midsomer” på SVT sommaren 2022

LÄS MER:Recension: ”Naked attraction” – Discovery plus/Kanal 5

LÄS MER:Nytt på tv – brittiska mord och udda techdrama

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS