Första bilderna från nya säsongen av ”The last of us”

Just nu spelas den andra säsongen av ”The last of us” in i Kanada. Premiärdatum är ännu inte satt men nu har de första bilderna i alla fall släppts.

ANNONS
|

De båda huvudrollsinnehavarna från första säsongen av ”The last of us” – Pedro Pascal (”Narcos”, ”Mandalorian”, ”Game of thrones”) och Bella Ramsey (”His dark materials”, ”Game of thrones”) – återvänder som Joel och Ellie i den andra säsongen av HBO:s hyllade, omskrivna och framgångsrika postapokalyptiska zombiedrama.

I serien dyker även följande skådisar upp: Gabriel Luna, Rutina Wesley, Kaitlyn Dever, Isabela Merced, Young Mazino, Ariela Barer, Tati Gabrielle, Spencer Lord, Danny Ramirez och Catherine O’Hara.

HBO-succén ”The last of us” bygger på tv-spelet med samma namn. Serien utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen har slagits ut av en mordisk svamp. Joel (Pedro Pascal) är en härdad överlevare som fått i uppdrag att smuggla ut och ta hand om 14-åriga Ellie (Bella Ramsey) som är immun mot svampangreppen och därmed kan rädda hela mänskligheten.

ANNONS

Seriens skapare Neil Druckman och Craig Mazin (”Chernobyl”) har tidigare sagt att det andra spelet i ”The last of us”-serien är så komplext att de kan komma att göra två säsonger av det hela. Men de är i övrigt fortsatt sparsamma med information kring den kommande andra säsongen av ”The last of us”.

Serien spelas just nu in i British Columbia och Alberta i västra Kanada. Det finns ännu inget datum satt för när ”The last of us” kan tänkas få premiär, men någon gång under 2025 är tanken. Detta efter att inspelningarna senarelagts på grund av förra årets omfattande strejk bland Hollywoods skådespelare och manusförfattare.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Recension: ”The last of us” – HBO Max

LÄS MER:Recension: ”Fallout” – Prime video

LÄS MER:Svenska Sandra bakom Tiktoks mest gillade Pedro Pascal-klipp

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS