De är med i "Gift vid första ögonkastet"

SVT:s kärleksdokusåpa "Gift vid första ögonkastet" återvänder snart med ännu en säsong med åtta nya singlar som parats ihop av programmets experter.

ANNONS
|

Expertpanelen består som tidigare av psykoterapeuten Maria Farm, sexolog- och psykoterapeuten Karl Norwald och psykologen Fredric Bohm.

Nytt för i år är att programserien utökats till tio avsnitt. Nytt är också att huvudprogrammet följs av tillägget "Kärleksrådet", där journalisten Helle Schunnesson samtalar med experterna om hållbara relationer.

Programmet är ett socialt experiment som går ut på personer som aldrig har träffats eller ens sett varandra förut paras ihop i giftermål. Första gången de möts är vid altaret och därefter följer en testperiod där de lever som gifta, innan de väljer om de vill hålla ihop eller skiljas. Efter fem veckor måste paren nämligen besluta sig för om de vill fortsätta att vara gifta eller om de ska gå skilda vägar.

ANNONS

"Gift vid första ögonkastet" har premiär på SVT måndag 10 april.

Deltagarna i "Gift vid första ögonkastet" 2023

Arvid, 34 år, militärofficer, Djursholm.

Längtar efter en tjej som puttar omkull honom i skidspåret. ”Jag tror att jag har en idé om vad jag vill ha, men jag kanske behöver något annat?”
Deltagarna i "Gift vid första ögonkastet" 2023

Stina, 31, sjuksköterska, Uppsala

Hoppas på ett framtida Svenssonliv med ”guldkant”. ”Jag tror att jag är singel eftersom jag är en tjej med mycket skinn på näsan”

Alexander, 40 år, enhetschef akutavdelningen, Malmö.

Hoppas bli älskad för den han är. ”Mitt i alltihop är den starkaste känslan en längtan efter att få träffa dig och bara dig”.

Caroline, 32 år, djursjukskötare, Kumla.

Drömmer om ett lugnt liv med många djur, nära naturen. ”Jag har ju aldrig haft en fantasidröm om ett bröllop”.

Ida, 35 år, mäklare, Stockholm.

Vill hitta en modern kommunikativ man men också en passionerad älskare. ”Han ska liksom kunna rädda mig och bara vara min store starke Tarzan”.

Fredrik, 32 år, produktchef, Stockholm.

Söker en kvinna som är lika stark som hans mor och systrar. ”Ibland får jag höra att jag är för snäll. Det är intressant att man ofta hör att killar är för snälla, men man säger inte så ofta att tjejer är för snälla”.

Agust, 32 år, projektledare och konstnär, Uddebo.

Har rusat genom livet och vill nu stanna upp, hitta sin drömkvinna. ”Det bor en naiv liten prins i mig som tänker att jag ska få möta en prinsessa”.

Lina, 37 år, sjukvårdsbiträde, Göteborg.

Efter en tids sjukdom vill hon ”skapa magi” med någon. ”Efter att jag fick min diagnos kände jag nästan att jag var förbrukad som människa, men det inser jag ju att jag inte är”.

LÄS MER:En besinningslös guide till våra svenska dejtingserier

LÄS MER:Nu satsar tv-bolagen på lycklig kärlek

LÄS MER:Städad reality – funkar det?

LÄS MER:Därför ratas korta på Tinder – män tar till extrem metod

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS