HBO går vidare med "Game of thrones"-serie. Nu har den fått ett ungefärligt premiärår.
HBO går vidare med "Game of thrones"-serie. Nu har den fått ett ungefärligt premiärår. Bild: Bild: HBO/AP/TT

Då har HBO:s "Game of thrones"-spinoff premiär

Det har varit mycket fram och tillbaka med olika fortsättningar på HBO:s jättesuccé "Game of thrones". Nu är det klart att "House of the dragon" kommer sändas på HBO Nordic och att den planeras få premiär 2022.

ANNONS

Tidigare har det ryktats om en prequelserie med Naomi Watts i en av huvudrollerna. Men så sent som i oktober 2019 stoppades den, då pilotavsnittet hade får låg kvalitet.

LÄS MER:"Game of Thrones"-uppföljare skrotas

Sedan kom nytt besked: HBO hade beställt tio avsnitt av en annan prequel: "House of the dragon", som bygger på George R.R. Martins bok "Eld och blod". Historien utspelar sig 300 år före "Game of thrones" och handlar om huset Targaryen.

Nu säger Casey Bloys, programchef på HBO, till Variety att "House of the dragon" planeras få premiär under 2022. I Sverige kommer den att visas på HBO Nordic. Inspelningarna ska dock inte ha börjat än.

ANNONS

Upphovsmännen till den nya serien är George R.R. Martin och Ryan Condal, huvudregissör blir Miguel Sapochnik. Han har tidigare regisserat flera "Game of thrones"-avsnitt.

LÄS MER:Så ser sista säsongen av Game of Thrones ut

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS